- Reklama -

Zapomněl jsem se, kál se ponížený kapitán Kanady

- Reklama -

Nečekanou dohru měl ostře sledovaný duel mezi Kanadou a Ruskem na juniorském šampionátu v Ostravě. Po debaklu javorových listů 0:6 si kanadský kapitán Barrett Hayton při ruské hymně nesundal helmu z hlavy a vzbudil tak protest u mladých Rusů. Někteří z nich následně odmítli podat Kanaďanovi ruku při závěrečné rozlučce na ledě.

19letý Hayton se posléze za své chování kál.
„Omlouvám se, že jsem si po dnešním zápase s Ruskem nesundal helmu,“ cituje forvarda Arizony Coyotes ve svém prohlášení organizace Hockey Canada.
„Jako lídr tohoto týmu jsem přemýšlel o zápase a zapomněl jsem se. Rusové odehráli skvělé utkání a mým úmyslem rozhodně nebylo chovat se neuctivě,“ pokračoval pátý muž loňského draftu.
Na incident jako první rozezleně poukazoval ihned po dohrání státní hymny kapitán sborné Grigorij Denisenko, jehož ale zpacifikoval na červené čáře jeden z čárových sudích.


Kanadský hokejový svaz krátce po aféře uvedl, že Haytonovo chování není v souladu s hodnotami, které vyznává: „Organizace Hockey Canada má nesmírný respekt k ruské hokejové federaci, jejím hráčům, koučům, managementu a fanouškům. Od našich sportovců a personálu očekáváme, že budou tyto hodnoty sdílet a prokazovat soupeři respekt.“
S nadhledem bral situaci ruský asistent trenéra Igor Larionov. „Je to mládí, tohle se stává. Samozřejmě, že to bylo nepříjemné, ale Kanaďané se omluvili,“ řekl někdejší dlouholetý hráč NHL pro deník Sport-Expressen.
I přes vlídná slova ze strany východní velmoci se bude incidentem zabývat vedení turnaje.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -