- Reklama -

Záruba po 20 letech komentoval fotbal. Předtím ale zažil drama

- Reklama -

Úvodní zápas ženského fotbalového turnaje na hrách v Riu měl pro diváky České televize poněkud exotický nádech. Středeční duel mezi domácími Brazilkami a Číňankami totiž doprovázel hlas známého hokejového komentátora Roberta Záruby.
„Varoval jsem před OH při poradách komentátory: změn v programu bude hodně. No a tak budu zítra po 20 letech komentovat fotbal,“ svěřil se Záruba svým čtenářům na Twitteru.


Nejpopulárnější hokejový žurnalista v Česku si změnu pracovního prostředí užíval, zároveň ale prozradil, že jej diváci v této roli opět dlouho neuvidí.
„Děkuji, jsem rád, že se vám ten ženský fotbal líbil. Byl to opravdu jen záskok. Nelze u nás kvalitně a trvale komentovat fotbal i hokej,“ reagoval Záruba na kladné reakce fanoušků.
V sobotu pak osmačtyřicetiletý novinář zveřejnil zajímavé zákulisní video. Z toho je patrné, že k jeho fotbalové olympijské premiéře nemuselo vůbec dojít. Několik desítek minut před výkopem se totiž s ním a několika jeho kolegy zasekl na Olympijském stadionu výtah. „Nadávky a kopání do dveří jsem nenatáčel. Měl jsem práci s kopáním do dveří,“ glosoval Záruba na svém twitterovém účtu nepříjemnou situaci.

Technická porucha se ale podařila odstranit a autor památných hlášek jako „Vítej, Zlatý hattricku“ či „Přepište dějiny“ mohl předvést svůj um i fotbalovým příznivcům. Jeho výkon si můžete poslechnout ZDE.
Posledním českým sportovním žurnalistou, který se věnoval komentování fotbalu i hokeje zároveň, byl Vít Holubec. I ten se ale začal v 60. letech minulého století specializovat a zaměřil se na kopanou. „Dnes to fakt není možné…Při 60 přenosech za rok to jde, ale teď při součtu obou sportů kolem 350 to nelze. Program se změnil i publikum je jiné,“ vysvětlil Záruba svým followerům, proč se dnes „obojživelní komentátoři“ na televizních obrazovkách již nevyskytují.
Vybrané reakce na Zárubův „fotbalový“ výkon:

- Reklama -

Čtete také:

Robert Záruba terčem kritiky. Během hokeje si utahoval z čínských vlajek v Praze

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -