- Reklama -

Zase Blackhawks? Výběr účastníků Stadium Series budí emoce

- Reklama -

fb-chicagoJen pár týdnů poté, co se hokejisté Chicaga předvedli v rámci Winter Classic, probleskla zámořskými médii zpráva o tom, že je venkovní utkání nemine ani příští rok. Minnesota Wild přivítají illinoiský tým v zápase Stadium Series. Informaci jako první zveřejnil známý hokejový expert stanice TSN Bob McKenzie.
Pro Hawks to bude již čtvrté klání pod otevřeným nebem. V roce 2009 hostili Red Wings na Wrigley Field (Winter Classic), loni se utkali s Penguins na Soldier Field (Stadium Series) a letos si pro neobvyklé zážitky zajeli do Washingtonu, kde se proti nim postavili Capitals (Winter Classic).
Fanoušci v USA a Kanadě se tak zákonitě ptají ‚Proč, proboha, zase Blackhawks?‘. Jedno z hlavních hokejových témat rezonovalo zejména na sociálních sítích, Twitter nevyjímaje.


Mnoho příznivců NHL „lobbovalo“ za bitvu mezi týmy Wild a Stars, které propojuje rivalita daná dřívějším působištěm dallaské franšízy. Liga ale nakonec dala přednost jistotě. Fanouškovská základna Blackhawks je totiž několikanásobně početnější než ta, jíž se může chlubit texaský celek.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

O konkrétním místě konání ještě není rozhodnuto. NHL stále vyjednává s vlastníky Target Field (domovský stánek Twins, MLB) a TCF Bank Stadium (Vikings, NFL). Pro fotbalový stadion svědčí fakt, že pojme více diváků.
Pod kritiku, i když znatelně menší, se dostal i výběr soupeřů pro druhé utkání Stadium Series plánované pro příští sezónu. Avalanche budou v Denveru hostit Red Wings. Mezi ty, kteří považují tuto volbu za nešťastnou, patří i Helene St. James z Detroit Free Press. „V play-off se nesetkali od roku 2008, nadšení z rivality, která patřila k přednostem NHL v letech 1996-2002, je už dávno pryč. Celky již nespojuje žádný příběh. Od roku 2013, kdy se Wings přesunuli na Východ, se utkávají jen dvakrát za sezónu,“ píše detroitská novinářka ve svém sloupečku.
Očekává se, že kompletní rozpis zápasů pod širým nebem pro sezónu 2015/16 liga zveřejní během víkendu věnovanému Utkání hvězd.
Plánované venkovní zápasy pro sezónu 2015/16:
Boston-Montreal, Winter Classic, 1.1. 2016,
Colorado-Detroit, Stadium Series, pravděpodobně únor 2016,
Minnesota – Chicago, pravděpodobně únor 2016.
Titulní foto: Ian Petchenik

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -