- Reklama -

Zasloužil by si větší uznání, říká o Crawfordovi v souvislosti s World Cupem Jonathan Toews

- Reklama -

fb-chicagoNejenom v Montrealu se strachují o osud Careyho Price. Hra Canadiens bez jejich jedničky je mnohem horší než s ní a svět nyní na vlastní oči vidí, že si Price odnášel loni z udílení cen Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče zcela právem.
Druhým manažerským týmem, který bedlivě sleduje zdravotní stav Price, jsou stavitelé národního týmu Kanady pro zářijový World Cup. Pokud by se kanadský brankář nestihl vrátit na led do konce této sezóny, s vysokou pravděpodobností nebude k dispozici ani pro napjatě očekávaný turnaj v Torontu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Price, jenž strážil svatyni Kanady na olympijských hrách 2014, se chce Světového poháru zúčastnit. Pokud ale nebude schopen hry, kdo ho zastoupí? S povinností jmenovat šestnáct hráčů kanadské reprezentace do 1. března je to docela důležitá otázka.
Zámořské servery si myslí, že země javorového listu má z čeho vybírat. Roberto Luongo jistil záda Priceovi na minulé olympiádě. Letos má na Floridě velmi dobrou sezónu. V době konání World Cupu mu ale bude už 37 let. Pak je tu Braden Holtby ve Washingtonu, který vede ligu v počtu vítězství. Dobří jsou i Devan Dubnyk v Minnesotě nebo Martin Jones v San Jose.
Dalším jménem z úzkého okruhu kandidátů je gólman Blackhawks Corey Crawford. „Nevím, nemluví se o něm tolik, jak by se mělo,“ myslí si kapitán Chicaga Jonathan Toews. „Mnoho dalším brankářům se dostalo uznání. On ale vyhrál dva Stanley Cupy.“
„Dělá toho hodně pro náš tým. Každý rok nám ukradne několik vítězství. Vypadá to, že se mu nikdy nedostalo uznání, ať udělá cokoli. Přitom byl ohromný,“ myslí si Toews.

Gólmanovi Chicaga je jednatřicet, je tedy na vrcholu kariéry. Jeho čísla v této sezóně jsou solidní – 2,21 průměr obdržených branek a téměř 93 procent úspěšnost zákroků (92,9%).
„Myslím, že jsem docela vyrovnaný,“ řekl ke svým výkonům Crawford. „Právě o to se jako jednička snažíte. Konzistence je důležitá, protože tím zvedáte chlapům sebevědomí, jakmile vstoupíte do brankoviště. Tenhle rok byl zatím dobrý. Člověk by se ale nikdy neměl uspokojit. Všechno je o příštím zápase a příští střele,“ dodal Crawford.
„Určitě se zlepšuje, pokud jde o důvěryhodnost a důležité výhry,“ potvrdil oprávněnost Crawfordovi kandidatury na brankářský post na World Cupu trenér Chicaga Joel Quenneville. „Každý rok je lepší a lepší.“
Sám brankář by se nebránil jakékoli roli. Nominace by ho potěšila. „Kanada má spoustu mladých brankářů. Byla by to zábava,“ dodal Corey Crawford.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -