- Reklama -

Zástupu volných brankářů vévodí dva Rusové

- Reklama -

Fanda NHLPro mnoho generálních manažerů klubů NHL právě začínají nejnáročnější měsíce. Roztáčí se kolotoč vyjednávání a skládání mužstev pro příští sezonu. Mnoho známých tváří změní svá působiště a budou se hlásit na nových adresách. Začátkem července budou moci týmy vyjednávat s volnými hráči. Mezi brankáři poutají pozornost především dvě ruská jména.
Sergej Bobrovskij
Populárního Boba málem pohřbili po boku spousty jeho kolegů před lety ve Philadelphii. Parádní restart zažil v Columbusu, když během sedmiletého působení v Ohiu dvakrát přebíral Vezina Trophy. Vede historické tabulky Blue Jackets v počtu vítězství, v poslední sezoně ale prožíval střídavé výkony. Přesto ale nikdo nesnižuje jeho kvality. Jde si pro místo prvního brankáře.
V Ohiu už prodává svůj luxusní byt, tento týden prosákla informace, že společně se s Arťemijem Panarinem sondují situaci na Floridě. „Nemám rád nějaké hry. Po sezoně jsem si sedl s vedením Columbusu a vysvětlil jim svoji situaci. Vědí všechno,“ nechal se slyšet ruský gólman.
Jeho vyvolávací cena se na volném trhu vyšplhá k 10 milionům za sezonu. Předními zájemci jsou Panthers, Flames, Hurricanes a Islanders (u třech posledně jmenovaných dosti záleží na výsledku vyjednávání s jejich dosavadními brankáři).



Semjon Varlamov
Další zkušený ruský strážce sítě, kterého však v posledních letech zrazuje zdraví. Dříve pevnou pozici v Coloradu ztratil po příchodu Philippa Grubauera, který stejně jako kdysi on přišel do Denveru z Washingtonu Capitals. V dresu Avalanche nastupoval osm ročníků, devátý však zřejmě nepřidá.
Rodák ze Samary určitě může očekávat smlouvu na úrovni brankáře číslo jedna. Musí se však připravit na to, že spousta otázek potenciálních zájemců bude mířit na jeho zdraví. V jedné sezoně NHL nikdy nenastoupil do více než 63 utkání, kluby k němu nutně potřebují spolehlivého náhradníka.
Robin Lehner
Vítěz letošní Bill Masterton Trophy úspěšně restartoval svoji kariéru v New York Islanders. Společně s německým kolegou Thomasem Greissem si rozdělili práci v základní části téměř rovným dílem, Švéd pak svými skvělými výkony pomohl v play-off srazit Pittsburgh. Zatímco loni o něj téměř nikdo kvůli jeho závislosti na alkoholu a lécích na předpis skoro nikdo nejevil zájem, o rok později je jedním z nejžádanějších.
Přesto se ale prakticky vůbec neočekávalo, že by se z Long Islandu stěhoval. „Mám rád lidi tady. Mám rád své spoluhráče, miluju tuto organizaci. Takže samozřejmě, že se chci vrátit,“ řekl novinářům na galavečeru NHL. Islanders dluží hodně především z lidského hlediska – poskytli mu pomocnou ruku v době, kdy byl kvůli závislostem a psychické nemoci úplně na dně. Nebránil by se prý krátkodobé ani dlouhodobé variantě smlouvy.
„Nemám v plánu hovořit s někým jiným. Co jsem pochopil ani Lou (Lamoriello, GM Islanders) to nechce. Doufám, že se brzy domluvíme a dokončíme to, co jsme začali,“ řekl reportérovi Newsday.
Ve čtvrtek však prosákla na veřejnost informace, že Lehner a Ostrované se nedokáží dohodnout a zkušený gólman se má stěhovat jinam.


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -