- Reklama -

Zbyněk Michálek dnes poprvé v modrém

- Reklama -

Skoro dva týdny už patří Bluesmanům, ale ještě si za ně nezahrál. Až teď. Český obránce Zbyněk Michálek dnes poprvé oblékne dres St. Louis, kam byl při přestupové uzávěrce vyměněn z Arizony za mladého útočníka Maxima Letunova.
„Už jsem zcela bez symptomů, to byla nejdůležitější podmínka pro návrat,“ vysvětluje jindřichohradecký rodák, který od poloviny února nenastupoval kvůli otřesu mozku. „Druhou věcí ovšem byla moje fyzička.“


Mohlo by vás zajímat:


Tu poctivě dohání už osmým dnem. „Mám za sebou dva frustrující týdny. Psychicky bylo velmi náročné nemoci hned hrát za nový tým, ale všechno už je v pořádku a já jsem nadšený, že jsem zpět,“ oddechne si. „Vážím si toho, že mě Blues chtěli a vkládali ve mě důvěru, i když věděli, že jsem zraněný. V téhle lize se trejdy nedomlouvají snadno, zvláště když jste zraněný.“
Poprvé se novému zaměstnavateli představí v akci symbolicky proti klubu, v němž před dvanácti lety odstartoval svoji zámořskou kariéru – tedy Minnesotě. Od té doby Zbyněk Michálek absolvoval v NHL 696 utkání, v nichž nasbíral 167 bodů. Účastník posledních dvou olympiád ovšem vyniká především v defenzívě.
V tom by se mohl doplňovat s parťákem, kterého mu trenéři v St. Louis přidělili, Jay Bouwmeester se rád zapojuje i do útočení.
„Ještě jsme spolu moc nehovořili, ale před zápasem si určitě promluvíme. Oba už jsme v lize dost dlouho na to, aby nás něco překvapilo. Připadá mi, že Bluesmani hrají podobným systémem, na jaký jsem zvyklý z Arizony, takže pro mě bude snadné se přizpůsobit,“ nenervuje se Michálek před premiérou v novém působišti.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Případné pochybnosti rychle rozežene Bouwmeester. „Zbyněk má styl postavený na dobré defenzívě, v obraně hraje solidně a umí rozdávat puky. S chlápky jako on je snadné hrát. Myslím, že bude stačit trochu si promluvit a všechno bude v pohodě. Zkusíme hrát jednoduše a neplést se jeden druhému,“ představuje základní strategii kanadský bek.
Blues jsou jedním ze sedmi týmů, které už v sezóně překročili hranici 90 bodů, takže si dělají zálusk na Prezidentovu trofej. Zbyňka Michálka si spolu s torontským útočníkem Ollim Jokinenem vybrali při přestupové uzávěrce jako poslední díly potenciální mistrovské skládačky.
Foto: Aleš Březina

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -