- Reklama -

Zdejší fanoušci jsou skvělí, smeká Patrick Kane

- Reklama -

Ve sbírce má tři prsteny za triumf ve Stanley Cupu, olympijské stříbro a taky řadu individuálních cen, mezi nimiž nechybí prestižní Hart Trophy či Art Ross Trophy.
V roce 2010 to byl právě on, kdo v prodloužení šestého duelu vystřelil po předlouhých letech pohár pro Chicago. Shodou okolností se tak stalo v sérii proti Philadelphii, což je zítřejší soupeř Blackhawks v Praze.
Po čtvrtečním tréninku se Patrick Kane rozpovídal v šatně před skupinou zámořských novinářů. „Užíváme si to tady každý den a zítra chceme vyhrát,“ hlásil do nastavených mikrofonů.
Evropské příznivce nejrychlejší kolektivní hry si nemohl vynachválit. „Je fajn vidět, že tu lidé hokej milují. Bylo to znát už na dnešním tréninku. Zdejší fanoušci jsou skvělí, jako všude v Evropě. Už jsem hrál na Slovensku, ve Finsku, teď jsem v Praze. Všude byli fandové skvělí,“ chválil.
„Pro místní lidi je hokej jedním z nejoblíbenějších sportů, pokud není ten úplně nejoblíbenější. Berou hokej vážně a rozumí mu, což je bezva. Doufám, že zítra vytvoří dobrou atmosféru a všichni si to užijí,“ dodal americký reprezentant.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -