- Reklama -

Zdrcující novina. Hertl v této sezóně dohrál

- Reklama -

Fanshop týmu
Bídný ročník San Jose byl ve čtvrtek podtržen devastující zprávou o zranění útočníka Tomáše Hertla. Ten si ve středečním utkání proti Vancouveru zpřetrhal přední zkřížený i vnitřní postranní vaz v levém koleni a sezóna pro něj skončila.
Čechovi se stal osudným střet s obráncem Christopherem Tanevem, který mu po pádu přimáčkl koleno na mantinel.


Hertl je s 36 body druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za švédským obráncem Erikem Karlssonem. Zranil se ve druhém zápase po pauze pro Utkání hvězd NHL v St. Louis, v němž debutoval a zazářil pěti brankami.
26letý rodák z Prahy se na marodce připojí ke kapitánovi Loganu Couturovi, který by měl chybět se zraněným kotníkem přibližně šest týdnů.
Hertl má třikrát operované pravé koleno, jež muselo na zákrok naposledy v listopadu 2016. Poprvé si ho vážněji poranil už ve své nováčkovské sezoně 2013/14 a znovu potom ve druhém utkání finálové série Stanleyova poháru s Pittsburghem v roce 2016.

Minulá sezona byla pro Hertla co se týče produktivity životní. V 77 duelech nasbíral 74 bodů za 35 branek a 39 asistencí. V 19 kláních play-off přidal pět gólů a deset přihrávek. V San Jose mu běží druhým rokem čtyřletý kontrakt na 22,5 milionu dolarů.

Sharks se aktuálně nachází na 26. místě tabulky NHL a vše nasvědčuje tomu, že teprve podruhé od sezóny 1997/1998 zmeškají vyřazovací boje.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -