- Reklama -

Ze svátečního střelce kanonýr. Andrej Meszároš dal ve dvou zápasech čtyři branky

- Reklama -

Série porážek a pak výhra. Buffalo své fanoušky dokonale natahuje na skřipec. Na přelomu února a března prohrály Šavle sedm utkání za sebou, než porazily Boston 2:1 po samostatných nájezdech. Od té doby znovu pět porážek, než přišla v pondělí konečně další výhra. Byl to duel týmů ze spodku tabulky a Buffalo se po něm radovalo. Arizonu přehrálo na jejím ledě 4:1.


Vstupte do světa statistik NHL


Dvěma góly přispěl k triumfu nad Kojoty Andrej Meszároš, vyhlášený první hvězdou večera. Slovenský zadák patří mezi klasické sváteční střelce. Z postu obránce nastřílel v prvních 53 zápasech sezóny jen tři branky, pak ale otevřel stavidla a góly přicházejí v houfech.
V sobotu dal dvě branky Coloradu, o dva dny později se trefil dvakrát také proti Arizoně. Jak se u obránce předpokládá, obě trefy zaznamenal ranou od modré čáry. Během dvou večerů tak více než zdvojnásobil svůj střelecký zápis z dosavadního průběhu sezóny.
„Nevím, jak to vysvětlit, prostě jsem se jen snažil střílet,“ smál se Meszároš. „Najednou to vychází. Někdy se snažíte až moc a nic se neděje, někdy stačí jen střílet a ono to funguje.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Za svou druhou trefu však neváhal pochválit spoluhráče, kteří perfektně clonili Mikeu Smithovi v brance Arizony. „Byla to skvělá práce našich chlapů, kteří se cpali před bránu, měli bychom to dělat častěji. Každý dobrý gólman chytí puk od modré čáry, pokud na něj vidí.“
„Odehráli jsme solidní zápas, přestože jsme brzo prohrávali. Měli jsme spoustu střel. Proti Coloradu jsme odehráli dobrou třetí třetinu a přenesli jsme si to i do tohoto utkání,“ doplnil slovenský střelec.
Arizona na vlastním ledě skutečně otevřela skóre, když se už v úvodu druhé minuty trefil Connor Murphy. Pak ale vzal vývoj utkání do svých rukou Meszároš, který dvěma góly ve druhé třetině otočil skóre. Kojoti už s výsledkem víc udělat nedokázali, v závěru pouze dvakrát inkasovali do prázdné klece. Poprvé dokonce při hře čtyř hráčů Sabres proti šesti domácím.
Buffalo vyhrálo dva zápasy z posledních čtrnácti, oba na hřišti soupeře. Na druhý úspěch čekali jeho fanoušci dva týdny. „Poslední týdny jsme konečně začali na ledě odevzdávat to, co jsme měli odevzdat a je pěkné, že jsme za to byli oceněni. Dnes jsme hráli s velkým nasazením,“ pochválil své hráče trenér Ted Nolan.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -