- Reklama -

Zemětřesení ve sborné. Rusové budou mít v Dánsku nového kouče

- Reklama -

Oleg Znarok odstoupil z funkce hlavního trenéra ruského národního týmu. Nečekaná zpráva přišla jen dva měsíce poté, co vybojoval se sbornou zlato na olympijských hrách.
Prezident Ruské hokejové federace Vladislav Treťjak uvedl jako důvod rezignace „psychickou únavu“.


Pětapadesátiletého zkušeného kouče, který zároveň končí i v klubu SKA Petrohrad, nahradí na obou pozicích jeho dosavadní reprezentační asistent Ilja Vorobjov. Ten do listopadu 2017 zároveň šéfoval lavičce Metallurgu Magnitogorsk.
Na květnové mistrovství světa v Dánsku Znarok vycestuje pouze jako konzultant.


Rusové získali na únorové olympiádě hokejové zlato zpoza pěti kruhů poprvé od roku 1992. Pod Znarokem se východní velmoc radovala i z prvenství na mistrovství světa 2014. V letech 2015 – 2017 pak přidal stříbro a dva bronzy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -