- Reklama -

Zemřel Ab McDonald, člen legendární Scooter Line

- Reklama -

Zámořský hokej se ve středu potýkal se smutnou zprávou. Ve věku 82 let zemřel historicky první kapitán Jets Alvin Brian McDonald. Někdejší útočník podlehl rakovině.
Manitobský rodák se stal kapitánem Tryskáčů ještě v první sezóně klubu ve WHA. Do kronik Winnipegu se v roce 1972 zapsal také jako střelec jeho prvního gólu.


Křídelník přezdívaný „Ab“ zanechal výraznou stopu i v NHL, kde hájil barvy Canadiens, Black Hawks, Bruins, Red Wings, Penguins a Blues. Celkem odehrál ve slavné lize 762 zápasů, v nichž zaznamenal 182 gólů a 248 asistencí.


NEPŘEHLÉDNĚTE: Odpočívej v pokoji, Jestřábe. Stan Mikita získal v NHL přes 1400 bodů
Do paměti fanoušků se zapsal především jako člen slavné chicagské Scooter Line, kde hrával po boku legendárního Stana Mikity.
Na svém kontě má pět účastí v Zápasech hvězd a čtyři Stanley Cupy.

Alvin Brian McDonald (1936 – 2018)

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -