- Reklama -

Zibanejad nemusí k arbitráži, s NY Rangers se dohodl na pět let

- Reklama -

Mika Zibanejad bude pokračovat v NHL v dresu New Yorku Rangers. Čtyřiadvacetiletý útočník se s klubem dohodl na nové pětileté smlouvě. K dohodě obou stran došlo ještě těsně před jednáním u arbitrážního řízení v Torontu, který byl naplánován na 25. července.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák ze Stockholmu se chtěl u nezávislého soudce domáhat zlepšení stávajících smluvních podmínek. Nakonec dosáhl svého i bez ní. Vedení Jezdců mu podle serveru kanadské televize TSN.ca z původních 2,625 miliónu dolarů (dvouletou smlouvu na 5,25 mil. podepsal v roce 2018 ještě s Ottawou) zvýšilo průměrný roční plat na 5,35 mil. USD.
„Samozřejmě jsme doufali, že to takhle dopadne. Jsem nesmírně šťastný, že jsem s Rangers podepsal novou smlouvu,“ uvedl Zibanejad. „Jsem moc rád, že i v následujících pěti letech zůstanu v New Yorku a těším se na příští sezónu,“ dodal švédský hokejista, jenž si vydělá celkem 26,75 miliónu dolarů.

Do NHL přivedli Zibanejada zástupci Ottawy, kteří si jej vybrali v roce 2011 v prvním kole draftu jako celkově 6. v pořadí. V dresu Senators strávil pět sezón (2011-16), v základní části soutěže odehrál za kanadský klub 281 utkání, ve kterých nasbíral 151 bodů (64+87). V 16 zápasech play off zaznamenal dvě branky a šest přihrávek.
Zibanejad byl Jezdci získán 18. července 2016 při výměně za Dericka Brassarda, ve hře byly také volby v draftu. Do poslední sezóny vstupoval s odhodláním překonat loňských 51 bodů, ale zlomenina lýtkové kosti jeho plány zhatila. Zibanejad nastoupil v 56 zápasech a na konto si v nich připsal 37 bodů (14+23). V nadstavbové části NHL absolvoval 12 startů, vstřelil dva góly a na sedm dalších přihrál.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -