- Reklama -

Židlický asistoval u vítězné trefy Detroitu, Palát a Vrbata pomohli dvěma body k výhrám svých týmů

- Reklama -

Po čtyřech venkovních utkáních přivítal Detroit na svém ledě hokejisty St. Louis a do zápasu nastupoval s jasným cílem – ukončit dvouzápasovou sérii proher. To se nakonec svěřencům Mikea Babcocka podařilo, ovšem Blues nedali svou kůži lacino. Fanoušci Red Wings tak museli vzít zavděk těsnou výhrou 2:1 v prodloužení.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dlouho bezbrankový stav zlomila přesilovková trefa švédského křídelníka St. Louis Alexandera Steena ve 30. minutě. Domácí se dostali ke slovu dokonce až v úvodních sekundách třetí části. Autorem vyrovnávací branky se stal Erik Cole, který poslal do sítě zblokovanou střelu Justina Abdelkadera.
Ve zbytku regulérní hrací doby už byli oba brankáři Jimmy Howard i Jake Allen neprůstřelní a zápas tak dospěl do prodloužení. To trvalo pouhých 24 sekund. Dokonale sehranou početní výhodu čtyři na tři zakončil Abdelkader. Asistenci u rozdílové branky si připsal zkušený obránce Marek Židlický. Jeho střelu z levého kruhu dokázal Allen zastavit, ale na pohotovou dorážku Abdelkadera už nestačil reagovat.
Nejproduktivnějším českými hráči včerejšího programu National Hockey League se stali Ondřej Palát a Radim Vrbata. Prvně jmenovaný přispěl brankou a asistencí k výhře Tampy Bay 5:3 nad Bostonem. Vrbata zaznamenal dvě asistence a i jeho zásluhou si Vancouver odvezl z Arizony všechny body za vítězství 3:1.
Palát dokázal bodovat i ve svém druhém startu po třízápasové pauze způsobené zraněním v dolní části těla. Nejprve v 11. minutě nádherným pasem vyslal na gólovou zteč J.T. Browna a v čase 53:50 svým šestnáctým gólem v sezóně dostal Lightning do vedení 5:2. Palát potrestal vyloučení Carla Söderberga střelou z mezikruží. Naprosto shodnou bilanci jako Palát si připsali Vladislav Namestnikov a Brown. Na straně poraženého celku se jednou asistencí zviditelnil David Pastrňák.
Asistenci u vítězného gólu zaznamenal vedle Židlického také Vrbata. Ze spolupráce s třiatřicetiletým forvardem těžili hned dva střelci Yannick Weber a Alexander Edler. Prvně jmenovaný vsítil v 15. minutě úvodní branku zápasu. Pohlednou kombinační akci, kterou vymysleli Vrbata s Danielem Sedinem, zakončil Weber pohotovou ranou z mezikruží. Hosté se z vedení dlouho neradovali, za pouhých 71 vteřin rozesmutnil Jacoba Markströma obránce Oliver Ekman-Larsson.
Podruhé v zápase se Vrbata připomněl svému bývalému klubu, v jehož dresu odehrál předchozích pět sezón, v čase 56:47, kdy v přesilové hře pomohl připravit střeleckou pozici pro Edlera. Rána rodáka z Östersundu z hranice levého kruhu se odrazila od tyčky do zad brankáře Mikea Smithe a poté do sítě. Konečnou podobu výsledku dal Henrik Sedin střelou do prázdné branky při power play Coyotes. Nejhorší tým Západní konference prohrál poosmé v řadě.
Hned devět gólů viděli fanoušci ve slavné aréně Madison Square Garden, kde Rangers bez slitování rozebrali Anaheim v poměru 7:2 a vyhoupli se do čela průběžného pořadí celé soutěže. Hlavním hrdinou domácího celku byl Derek Stepan. Americký centr si vylepšil letošní statistiky o dvě branky a jednu asistenci. Na tři góly Blueshirts přihrál Keith Yandle. Obě branky Ducks vstřelil Corey Perry.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -