- Reklama -

Židlický český tým neposílí. Nechceme kvůli němu zasahovat do obrany, říká Jandač

- Reklama -

Zkušený bek Marek Židlický z New York Islanders se k českému výběru na MS v Rusku nepřipojí. Trenéři Vladimír Vůjtek a Josef Jandač jej po vyřazení Ostrovanů v play off NHL nebudou kontaktovat, jelikož nechtějí zasahovat do fungující obrany.
„Dohodli jsme se, že Marka Židlického, pro kterého už skončila sezona, povolávat nebudeme,“ řekl Jandač ve středu novinářům. „Protože ti hráči, co jsou tady, hrají zatím dobře a nechceme nikoho vyndávat. Není to tak, že bychom nevěřili Markovi, který toho hodně odvedl pro národní tým, ale chceme dát prostor klukům, kteří se připravovali tady s týmem.“
Otázkou stále zůstává zda Jandač, který se stane po šampionátu hlavním reprezentačním koučem, povolá 39letého veterána na torontský Světový pohár. Ten se uskuteční od 17. září do 1. října a představí se na něm i největší hvězdy NHL. V zákulisí se ale šušká, že Židlický přes léto ukončí kariéru.
Situace v bojích o Stanley Cup i tak českým trenérům lhostejná není. A o koho by měli zájem?  „Zatím situaci jenom sledujeme,“ nechtěl být Jandač konkrétní.
Češi, kteří vedou tabulku skupiny „A“, si užívají dvoudenní volno, ve středu pak absolvovali týmové focení. Další zápas mají na programu ve čtvrtek odpoledne, kdy budou jejich soupeři houževnatí Norové.

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -