- Reklama -

Židlický rozhodl o výhře Wings, Frolík mírnil porážku Jets

- Reklama -

První zápas za nový tým, první gól – a hned vítězný. Marek Židlický se v prodloužení mezi Detroitem a NY Rangers vydal při přesilovce do skrumáže před brankovištěm, vystřelil a kotouč se po zádech Cama Talbota svezl do sítě. Rudá křídla vyhrála 2:1 a pokračují v útoku na první příčku Atlantické divize, od které je dělí čtyři body.
Jak napovídá výsledek, střetnutí v Joe Louis Areně vládli maskovaní muži. Domácímu Jimmymu Howardovi napočítali 39 zákroků, Talbotovi o deset méně. Detroit vedl od sedmé minuty, hosté srovnali o jedenáct minut později při Židlického vyloučení.
Čeští krajánci v barvách Winnipegu v zápase s Ottawou už tolik důvodů k radosti neměli. Ondřej Pavelec sice „udržel čisté konto“, jenže když nastoupíte mezi tyče za nejistého kolegu krátce před koncem druhé třetiny za skoro rozhodnutého stavu, nulu vám nikdo nepočítá. Michael Frolík se ve 46. minutě přece jen pokusil ještě s výsledkem něco provést, ale svojí střelou do zpola odkryté klece jen zmírnil prohru Tryskáčů na 1:3.
Letošní objev Senators Andrew Hammond už víc nepovolil, takže kanadský tým bude po středě ztrácet na postupovou osmičku Východní konference jen čtyři body. U první branky Ottawy si připsal asistenci Milan Michálek.
Potřetí z posledních čtyř startů přihrál Jiří Sekáč na jeden z gólů Anaheimu. V zápase s Montrealem, tedy nedávným zaměstnavatelem, se mu za to dostalo zařazení mezi hvězdy večera. Lépe než českému mladíkovi se podle novinářů vedlo pouze gólmanovi Johnu Gibsonovi, jenž přišel o čisté konto dvě minuty před sirénou při přesilovce Habs, a autorovi první branky Francoisi Beaucheminovi. Kačeři rozsvítili červenou žárovku celkem třikrát.
Stejným výsledkem 3:1 skončil také poslední duel středečního programu, měření sil mezi Coloradem a Pittsburghem. Kapitán Lavin Gabriel Landeskog byl u všech branek svého mužstva (1+2), ve 35. minutě společně s Janem Hejdou rozjel akci pro Nathana MacKinnona. Na Semjona Varlamova vyzrál pouze Jevgenij Malkin. Jarome Iginla pošestnácté v kariéře pokořil metu dvaceti gólů.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -