- Reklama -

Zimní klasiku v St. Louis rozjeli Hullové, ve třetí třetině rozhodl Tarasenko

- Reklama -

Vladimir Tarasenko dokazuje pro St. Louis svou velikost. Nedávno jsme vám přinesli o tomto hráči speciální článek, kde tohoto ruského útočníka chválili spoluhráči i trenér, na pondělní 9. zimní klasice v historii NHL opět dokázal svůj význam pro mužstvo.


Bude vás zajímat:


St. Louis hrálo po dvou třetinách s Chicagem nerozhodně 1:1, pak udeřil dvěma góly Tarasenko a zápas rozhodl. Závěrečná trefa Alexandra Steena z 59. minuty do prázdné branky už jen pojistila a upravila výhru domácích na konečných 4:1. Derby velkých rivalů tak dopadlo pro Blues.
Při první brance měl ruský snajpr velké štěstí, když si jeho přihrávku srazil do sítě bránící hráč Blackhawks. Při druhé ukázal svou skvělou střelu, z levé strany vymetl horní roh brány Coreyho Crawforda. Štěstí přeje připraveným, Tarasenko šel za góly jako buldok.
„Je to hladový ofenzivní hráč. Čenichá kolem, a když je správný čas, skočí po šanci,“ řekl na adresu svého klíčového forvarda trenér Ken Hitchcock. „Když je zaujatý hrou, jako byl včera a jak je většinu tohoto ročníku, je opravdu nebezpečný.“
Sám hráč bral jako obvykle svoje trefy skromně. „Není to o mých gólech,“ řekl. „Máme skvělý tým a skvělého brankáře. Bylo to pro nás velké vítězství, každý odvedl svůj nejlepší výkon.“
Před šestou největší návštěvou v historii NHL Winter Classic, zápasu přihlíželo 46 556 diváků, rozehráli souboj Bobby a Brett Hullovi, kteří hodili čestné buly. Starší Bobby byl legendou Chicaga Blackhawks, jejichž dres měl na sobě, mladší Brett pro změnu přišel v trikotu St. Louis, který také dlouho nosil jako aktivní hráč.

Blues šli do vedení v 53. minutě, kdy si Tarasenkovu bekhendovou přihrávku srazil do vlastní sítě obránce Niklas Hjalmarsson. „Je to jeden z těch hráčů v lize s hodně nadprůměrnou střelou. Umí vystřelit odkudkoli, což ho dělá velmi nebezpečným,“ řekl švédský bek.
Svůj klenot předvedl ruský hokejista o pár minut později, kdy poslal puk nad Crawfordovo rameno a svou osmnáctou trefou v sezóně v podstatě rozhodl o výsledku. Asistenci u obou jeho branek si připsal Robbi Fabbri.
„Není žádným tajemstvím, že má jednu z nejlepších střel zápěstím v lize, každý to ví. Všichni víme, co umí,“ řekl brankář Chicaga. Ten se určitě nenudil. Corey Crawford si připsal 31 zákroků, tři puky mu prošly za záda. Jake Allen v bráně Blues pochytal 22 z 23 střel hostů.
Jedinou trefu Chicaga zaznamenal Michal Kempný. Český obránce otevíral ve 2. minutě skóre zápasu a připsal si tak svůj druhý zásah v sezóně. Rodák z Hodonína se prosadil tvrdou ranou od modré čáry, která se otřela o levou nohu blokujícího zadáka Blues Coltona Parayka a zapadla do branky. Allen si na puk sice šáhl, ale jeho cestě do sítě zabránit nedokázal.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

St. Louis – Chicago 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Branky a asistence: 27:45 Patrik Berglund (Jay Bouwmeester, Alexander Steen), 52:05 Vladimir Tarasenko (Robby Fabbri), 53:58 Vladimir Tarasenko (Jori Lehterä, Robby Fabbri), 58:46 Alexander Steen – 1:02 Michal Kempný (Artěmij Panarin, Duncan Keith).
Střely na branku: STL 8-15-12=35, CHI 6-11-6=23. Přesilovky: 0/4 – 0/3. Aréna: Busch Stadium (46 556 diváků).
Brankáři: Allen 23/22 – Crawford 34/31.
Hvězdy utkání: Tarasenko, Allen (oba STL), Keith (CHI).
Česká účast: Dmitrij Jaškin (11:44, 1 střela, 1 zbl. střela, 1 hit) – Michal Kempný (16:55, +1, 1 střela, 2 hity).
Slovenská účast: – Richard Pánik (10:22, -1, 1 střela, 2 hity)
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -