- Reklama -

Získali jsme vynikající hráče, raduje se z posil Dallasu Jason Spezza

- Reklama -

Před rokem byly s velkým nadšením vítány příchody Jasona Spezzy a Aleše Hemského. V Dallasu všichni věřili, že jim dva elitní útočníci pomohou k postupu do play off. Nepovedlo se a Stars se pošesté za sebou do vyřazovacích bojů nekvalifikovali. Letos by to mělo být lepší. Hvězdy opět vydatně posílily.
Jason Spezza je nadšený, že Dallasu bude od nové patřit sezóny patřit útočník Patrick Sharp, obránce Johnny Oduya a brankář Antti Niemi. V klubu všichni věří, že teď mají ty správné ingredience, aby se Dallas poprvé od roku 2008 dostal přes první kolo nadstavbové části.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Spezza doufá, že se jeho spoluhráči po další neúspěšné sezóně poučili. „Jak náročná tahle liga je a jak si nemůžete dovolit dlouhé výpadky,“ řekla loňská posila pro klubové internetové stránky. „Myslím, že se nám mockrát stalo, že jsme prohráli pět nebo víc zápasů v řadě, a z toho se těžko zotavuje. Ve druhé polovině jsme hráli dobrý hokej, ale to už bylo pozdě. Musí být konzistentnější.“
Sharp, jenž přišel z Chicaga v červenci v rámci výměny, má na kontě tři Stanley Cupy. Niemi přišel v rámci trejdu mezi Stars a San Jose, poté podepsal s Dallasem tříletou smlouvu. S Sharpem byl součástí vítězného týmu Chicaga v roce 2010. Oduya, který podepsal jako volný hráč v červenci, má tituly s Chicagem z let 2013 a 2015.
„Přivedli jsme čistokrevné hráče,“ popsal posily Spezza. „Nepřišli jen vynikající hráči, přišli skvělí hráči, kteří něco vyhráli. Mohou mezi nás implementovat to, co je činilo úspěšnými v Chicagu. Máme tým, který je otevřený naslouchat a učit se. Když přivedete tři vítěze, je to pro každou šatnu výborné.“

Sharp by měl přinést vstřelené branky, Oduya chytrost do obrany a Niemi by měl vytvořit s Karim Lehtonenem vynikající brankářský tandem. Když přičtete momentální opory – vítěze produktivity Jamieho Benna, střelce Tylera Seguina, osvědčeného dirigenta přesilovek Jasona Spezzu nebo nadějného Valerije Ničuškina, měli by Stars patři k favoritům Západní konference.
„Je to další nadějné léto pro tenhle tým,“ řekl Spezza. „Ukazuje to pokračující tlak na zkvalitnění našeho mužstva ze strany vlastníka Toma Galiardiho a generálního manažera Jima Nilla. Pokračují ve vylepšování maličkostí a skládání kousků skládačky, aby z nás udělali dobrý klub.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -