- Reklama -

Život s umělou šlachou. Moje basketbalová kariéra je u konce, žertuje Erik Karlsson

- Reklama -

Pokud fanoušci Pittsburghu mají naději, že se Kris Letang objeví na úvod sezóny v jejich dresu, fanoušci Ottawy to mají horší. Erik Karlsson tak rychle zdravý nebude. Elitní zadák Senators totiž v pondělí prohlásil, že bude trvat nejméně další dva až tři týdny, než začne pořádně bruslit.
Karlsson absolvoval náročnou operaci chodidla, během které mu mimo jiné lékaři vložili do nohy umělou šlachu. Když přičteme ony tři týdny, lze očekávat, že se obránce Ottawy poprvé postaví na brusle přibližně na začátku října, tedy těsně před startem nové sezóny. Podle jeho vlastního odhadu by mohl naskočit do zápasového kolotoče někdy na začátku listopadu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podstatné je zcela se uzdravit a pořádně potrénovat. Zatím neexistují žádné oficiální časové rámce. „Nevím,“ krčil rameny na pondělním tradičním golfovém turnaji před začátkem přípravného kempu.
„Budu potřebovat minimálně dva týdny, pravděpodobně, a pokud se budu po těch dvou týdnech cítit, podle toho se rozhodneme. Nikdy nevíte, jak to bude reagovat, až začnu bruslit. Nicméně právě teď se na to nedíváme, jako že by to měl být problém.“
Během léta se oženil, byl dokonce na dalších svatbách svých kamarádů. Vždycky dbal doporučení lékařů, aby nohu co nejméně zatěžoval. „Tři měsíce jsem strávil skoro bez jakékoli aktivity a pohybu, aby si nová šlacha v mé noze dobře sedla,“ říká Karlsson. „Kdybych na to tlačil, mohlo by to prasknout, těžko by se to spravovalo. Teď už jde hlavně o to, aby se jizva a kůže zacelily.“
Embed from Getty Images
„Chci si být samozřejmě jistý, že to do budoucna neovlivní mou kariéru,“ říká Karlsson, který už musel před lety pod nůž s přetrženou achilovkou. „Jakmile budu stoprocentní, vrátím se a budu hrát, ať už to bude v říjnu nebo v listopadu.“
Dobře si uvědomuje, že život s umělou šlachou si vyžádá hodně času, než si tělo zvykne. „Je to zvláštní pocit. Bolí to. Není to něco, čím bych se příliš znepokojoval, ale je férové si přiznat, že moje basketbalová kariéry je u konce,“ žertuje sedmadvacetiletý Švéd.
Neskrývá, že na konci minulé sezóny ho zranění omezovalo. „Na konci sezóny jsem byl docela unavený. Zranění mě zpomalovalo. Teď se to hojí celkem rychle. Cítím se odpočatý. Moje tělo je zase připravené zabrat.“
Dokud nebude schopný hrát, budou muset zabrat ostatní. Počítá se, že víc prostoru dostane nováček Thomas Chabot. Pak je tu posila v osobě zkušeného Johnnyho Oduyi, jenž podepsal v červenci s Ottawou jednoletou smlouvu na milión dolarů.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -