- Reklama -

Zklamaný Foligno: Dobrý tým se neopouští

- Reklama -

Kapitán Blue Jackets Nick Foligno vyjádřil své zklámání z hromadného exodu, který jeho tým letos v létě potkal. Smlouvy v jiných klubech se rozhodli podepsat i hvězdy jako Artěmij Panarin či Sergej Bobrovskij.
„Udělali jsme všechno, co se dalo, abychom dokázali, že jsme legitimním mužstvem. Svým způsobem to bylo překvapující, že odešli, ale bylo to jejich právo. Podle mě ale neopustíš dobrý tým, aby sis našel nový,“ řekl Foligno pro agenturu The Canadian Press.

Panarin podepsal sedmiletý kontrakt na 81,5 mil. dolarů s Rangers, Bobrovskij sedmiletý za 70 mil. s Panthers. Kromě nich opustili Columbus i Matt Duchene (Nashville) a Ryan Dzingel (Carolina).
„U Boba, Panarina a Matta platilo, že tvrdě pracovali. Jejich odchod nás mrzí, na druhou stranu tu chceme mít chlapce, kteří tady chtějí hrát,“ pokračoval 31letý Američan.
Foligno se v rozhovoru naopak zastal generálního manažera Jarma Kekäläinena, který se ocitl pod kritikou za to, že Panarina a Bobrovského nevyměnil před přestupovou uzávěrkou, aby za ně alespoň něco získal.
„Raději budu mít generálního manažera, který se snaží vyhrát, než takového, který plánuje a snaží se jít na věci strategicky,“ poznamenal rodák z Buffala.
„Tato kapitola je už uzavřená. Byla skvělá, ale nyní je tu příležitost posunout se dále,“ uzavřel Foligno.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -