- Reklama -

Zlatá klasika. Bruins se pochlubili dresy pro Winter Classic 2016

- Reklama -

Boston Bruins se představí během novoročního Winter Classic v dresech, jež dají vzpomenout na začátky profesionálního hokeje v Severní Americe. Klub v sobotu ukázal slavnostní trikoty, kterým dominuje logo z let 1924-26.
„Představujeme tým z původní zakládající šestky a všechny tyto kluby mají na výběr mnoho skvělých log a barevných designů,“ uvedl prezident Bostonu Cam Neely. „Jelikož nastoupíme proti našemu největšímu rivalovi, rozhodli jsme se vrátit až do roku 1924, tedy k našemu počátku. Skládáme tedy hold prvnímu dresu Bruins. Zároveň jsou však k vidění prvky z přelomu dvacátých a třicátých let, přičemž oblast pod krkem odkazuje na nynější dresy. Jedná se tedy o propojení tradice a současnosti.“
Role modelů se zhostili Zdeno Chára, David Krejčí a Tuuka Rask.  „Myslím si, že vypadají skutečně dobře a pohodlně,“ pochválil dresy prvně jmenovaný. Tuuka Rask zase ocenil zlatočernou barevnou kombinaci.

Winter Classic 2016, v němž se střetnou celky Bostonu a Montrealu, se odehraje 1. ledna na Gillette Stadium, domovském stánku klubu NFL New England Patriots. Canadiens své dresy pro tuto událost ještě neodhalili, v červenci ale představili logo, které se na nich objeví. A podobně jako v případě Bruins má původ ve 20. letech.


Vedle již tradičního novoročního klání se mohou fanoušci tuto sezónu těšit na další dvě hokejové bitvy pod širým nebem. 21. února bude Minnesota hostit Chicago, o šest dní později se v Coloradu představí Detroit. Oba zápasy spadají do edice Stadium Series.
Podívejte se na Gillette Stadium, který bude hostit nadcházející Winter Classic:

Titulní foto: John H Gray / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -