- Reklama -

Zlaté srdce. Crosby ve Vancouveru navštívil svého pětiletého fanouška s nádory na mozku

- Reklama -

„Jmenuji se Memphis. Rád vás poznávám, pane,“ pozdravil pětiletý klučina kapitána Pittsburghu. Tak nějak začalo přátelství mezi hvězdou NHL a Memphisem Savagem, který pochází z ostrova Vancouver Island v provincii Britská Kolumbie.
Minulou sobotu se chlapec, který bojuje s mozkovými nádory, potkal před zápasem Tučňáků ve Vancouveru se svým největším idolem. S nádory bojuje od doby, kdy mu bylo teprve patnáct měsíců. Tehdy musel podstoupit první operaci mozku. Operace dopadla dobře, letos v lednu ale lékaři objevili další dva nádory.
Naštěstí se nejedná o zhoubný typ nádorů, přesto vyžadují neustálé sledování. Kvůli své diagnóze nesmí malý Memphis provozovat kontaktní sporty. Místo toho tedy alespoň sleduje své oblíbené Canucks a samozřejmě Crosbyho, který je jeho nejoblíbenějším hráčem.


Chlapcův otec Cole kontaktoval vedení Penguins krátce poté, co se o nových nádorech dozvěděl. Prosil o to, zda by nemohlo dojít k setkání, jakmile Pens zavítají do Vancouveru. „Rád bych zdůraznil, že byl velice vstřícný a ukázal dobré srdce. Zachoval se skvěle,“ sdělil Cole Savage na adresu Crosbyho deníku Vancouver Sun.
Podle jeho slov strávil hvězdný hokejista s jeho synem asi 45 minut. Daroval mu podepsanou fotografii, pochválil mu jeho běžecké boty a vyjádřil mu podporu v boji s vážnou nemocí. „Slyšel jsem, že jsi bojovník. Budeš dál bojovat a nevzdáš to, ok?,“ dodával chlapci kuráž Crosby.
„Neměl jsem daleko k slzám. Sidney byl prostě klasa. Potkali jsme skutečného šampiona. Ten kluk má zlaté srdce,“ neskrýval dojetí otec nemocného chlapce.
Třešničku na pomyslný dort pak obstarala organizace Canucks, která mladému bojovníkovi a jeho rodině věnovala čtyři lístky na večerní zápas. Penguins v něm porazili domácí Kosatky 3:0 a Crosby se asistencemi podílel na dvou brankách vítězů.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -