- Reklama -

Zlepšit začátek, jinak nechtějí Capitals do druhého duelu nic měnit

- Reklama -

Pro trenéra Washingtonu Barryho Trotze nebyl problém pojmenovat hlavní příčiny čtvrteční porážky s Pittsburghem. „První dvě minuty druhé třetiny, tam se to všechno zvrtlo,“ řekl Trotz.
V čase 20:12 a 21:04 udeřil dvakrát nejlepší kanonýr základní části Sidney Crosby a Washington se dostal do problémů. Domácí je sice dokázali vyřešit, když dvě minuty před konce druhé třetiny snížil Alexandr Ovečkin a ve 49. minutě srovnal Jevgenij Kuzněcov, Nick Bonino ale v 53. minutě rozhodl.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V závěru utkání Capitals tlačili, Marc-Andre Fleury ovšem zůstal neprůstřelný. Zaujala hlavně osmnáctivteřinová sekvence, během které měl gólman Pens čtyři zákroky. „Chvíli jsem vůbec neviděl puk. Neměl jsem hůl. Každý se mi snažil pomoct zastavovat puky. Byla to legrace,“ smál se Fleury.

Pro Washington je výsledek vypjatého duelu zklamání, do druhého utkání jsou ale aspoň s tím, že nemusí na své hře nic zásadního měnit. Ve čtvrtek přestříleli Caps Pittsburgh 35:21, což svědčí o velké herní převaze.
Celkový poměr střel, se započítáním těch mimo bránu a zblokovaných pokusů dokonce vedli Capitals 83:41. Domácí se nízkou střeleckou produktivitou nemíní nechat otrávit. „Nemyslím, že bychom byli frustrovaní. Uvědomujeme si, že jsme odehráli docela dobrý zápas,“ řekl Braden Holtby.
„Já osobně vím, že se musím zlepšit, pokud chceme uspět. To je základní věc,“ pokračoval gólman Washingtonu. „Hráli jsme kvalitně. Když v tom budeme pokračovat, budeme mít úspěch.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Holtby sebekriticky poznamenal, že Crosbyho první branka a Boninova trefa byly góly, které měl chytit. Trenéru Trotzovi zase vadila špatná kontrola puku, každému z gólů Penguins se prý dalo předejít. Matt Niskanen pro změnu viděl slabé místo v prohraných soubojích zejména kolem mantinelů, kde domácí ztratili hodně puků.
„Hlavně v úvodu utkání jsme nevyhráli dost soubojů o kotouč, chvíli nám trvalo, než jsme se do toho dostali. Jakmile nám to ale začalo jít, byli jsme docela dobří,“ myslí si Niskanen.
Ve čtvrtek vyslali domácí na Fleuryho v prvních deseti minutách jedinou střelu, což je málo. Diskuse v šatně Washingtonu se tedy točily hlavně kolem lepšího začátku. A pak samozřejmě zbytečně nechybovat, na což upozornil i týmový kapitán.
„Takhle na ně nemůžeme hrát,“ řekl Alexandr Ovečkin. „Je to zkušený tým. Mají hodně talentu, jsou šikovní. Každou naší chybu využijí. Když hrajeme svůj styl, je to jiný hokej.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -