- Reklama -

Známe finalisty na Vezinovu trofej

- Reklama -

Connor Hellebuyck z Winnipegu, Tuukka Rask z Bostonu a Andrej Vasilevskij z Tampy Bay jsou finalisty na zisk Vezina Trophy.
Ocenění, o kterém rozhodují generální manažeři klubů, je udělováno nejlepšímu gólmanovi.

HIT LÉTA: Plážové osušky NHL za výprodejové ceny!

Vasilevskij, který je blízko druhému zisku trofeje za sebou, získal ze všech brankářů nejvíce výher. 25letý Rus začal nevýraznými výkony, když měl na konci listopadu úspěšnost jen 90,6 procenta, v březnu ale finišoval na čísle 91,7 procenta.


27letý Hellebuyck dovedl Jets ke třetímu vystoupení v play-off v řadě, když zakončil základní část s druhým největším počtem výher (31), úspěšností zákroků 92,2 procenta a průměrem 2,57 branky na utkání.


Žádný z brankářů „na plný úvazek“ nezaznamenal lepší úspěšnost (92,9 %) než Rask. 33letý Fin, který se z ocenění radoval už v sezóně 2013/14, zaznamenal bilanci 26-8-6 a táhl Bruins k Prezidentově trofeji.

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -