- Reklama -

Známe nominaci na nejlepší trenéry NHL

- Reklama -

Bruce Cassidy z Bostonu, John Tortorella z Columbusu a Alain Vigneault z Philadelphie jsou třemi finalisty na zisk Jack Adams Award pro nejlepšího kouče uplynulé základní části.
Cassidyho Bruins skončili s bilancí 44-14-12 jako nejlepší tým soutěže a držitelé Prezidentovy trofeje. Boston inkasoval nejméně gólů, zaznamenal druhé nejúčinnější přesilové hry a třetí nejlepší oslabení. Cassidy byl finalistou pro ocenění také v sezóně 2017/18.


Tortorella dokázal dostat Blue Jackets do play-off i navzdory tomu, že tým v létě opustili Artěmij Panarin, Sergej Bobrovskij a Matt Duchene. Modrokabátníci se k tomu museli potýkat i se zraněními opor jakými jsou Seth Jones, Joonas Korpisalo, Cam Atkinson, Zach Werenski a Oliver Bjorkstrand. Trofej Jacka Adamse získal Tortorella v minulosti už dvakrát.


Vigneault překvapil hokejový svět, když dotáhl Flyers na čtvrté místo Východní konference. Letci se po jeho velením zlepšili ve všech směrech. Z ceny se zkušený kouč radoval už jako lodivod Vancouveru v sezóně 2006/07.


Loňským držitelem trofeje se stal Barry Trotz z New Yorku Islanders.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -