- Reklama -

Znovuzrozený Staal vyhlíží další střelecky úspěšnou sezonu

- Reklama -

Fanshop týmuTřiatřicetiletý člen rodinného klanu Staalů, který vzal NHL útokem (mladší bratři hrají v NY Rangers (Marc) a Carolině (Jordan), v loňské sezoně nebývale střelecky pookřál. Nastřílel 42 branek, více v jedné sezoně už dal pouze v povýlukovém ročníku 2005-2006. Druhý rok v Minnesotě ale skončil dalším zklamáním Divočáků v play-off.
Urostlý centr se blíží metě 400 vstřelených gólů v NHL. V současnosti mu schází pouhých pět přesných zásahů, což by neměl být problém, pokud si zachová střelecký apetit z loňska, kdy skončil čtvrtý v tabulce střelců. Zatím však letos vyšel ve dvou zápasech naprázdno.
„Myslím, že stále mám na to být elitním střelcem a sbírat body,“ řekl zanedlouho čtyřiatřicetiletý Staal. Wild mu skutečně sedli a prožil tam znovuzrození. Ve třech sezonách před příchodem do Minnesoty odehrál v dresu Hurricanes a Rangers 239 utkání s bilancí 154 kanadských bodů. U Wild je to ale jiná píseň – dva ročníky, 166 zápasů a v nich 154 bodů.
„Zažil jsem momenty, kdy jsem měl sebevědomí velmi dole. Ale stále jsem měl hluboko v sobě víru, že se ještě dokážu vrátit na nejvyšší úroveň. V takové situaci jsem byl v Rangers – věděl jsem, že na to mám, ale nemohl jsem trefit to správné místo,“ vrátil se s novináři do roku 2016, kdy společně s vyřazovacími boji nastoupil v dresu Rangers do 25 utkání.
„Připadá mi stále stejný. Vůbec nevypadá, že by zpomalil, že by stárnul. Stále se ho drží ten stejný entuziasmus,“ zhodnotil Staala před letošní sezonou kouč Wild Bruce Boudreau.
Přiblíží se Staal svým loňským číslům?
Titulní foto: Icon Sportswire




- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -