- Reklama -

Zpátky do Bostonu? Jsem otevřený všem možnostem, tvrdí Jágr

- Reklama -

No, staly se už podivnější věci. Zatímco New Jersey potřebuje nutně omladit kádr a v Bostonu hledají schopné pravé křídlo do Krejčího formace, zámořský deník Bruins Daily přišel s myšlenkou, že by si oba týmy mohly zatančit výměnný valčík. Uvidíme Jaromíra Jágra znovu v černo-žluté uniformě Medvědů?
První a zatím poslední spolupráce mezi českým veteránem a mužstvem Bostonu započala 2. dubna 2013. Jágr, který do té doby hájil barvy Dallasu Stars, byl toho dne vyměněn za dva nadějné mladé hráče a výběr v draftu. I tehdy potřeboval generální manažer Bruins Peter Chiarelli oživit ofenzívu svého týmu, která se v dosavadním průběhu sezóny řadila mezi ligový průměr.
Jestli byl právě český útočník tou nejlepší volbou, to už je složitější otázka. Jágr se sice trefil už při své premiéře za Medvědy (osud tomu chtěl, že to bylo právě v zápase s Devils), nicméně pak se od něj střelecké štěstí odvrátilo. V následujících 32 duelech (včetně play off) mířil do černého už jen jednou. Přesto pomohl Bostonu až do finále Stanley Cupu, ve kterém Medvědi nestačili na Chicago Blackhawks.
Po sezóně byly vazby mezi klubem a Jágrem zpřetrhány. 68čka zamířila do New Jersey a její místo v sestavě Bostonu zaujal bývalý kapitán Calgary Jaromea Iginla. Jenže ani on tam nevydržel dlouho a po skončení minulého ročníku podepsal smlouvu s Coloradem. A náhradu za něj Medvědi stále hledají.
Směřuje pozornost Petera Chiarelliho znovu k Jaromíru Jágrovi? Kladenský rodák se před nedávnem nechal slyšet, že by mu změna prostředí nevadila. „Bude záležet na rozhodnutí Louie Lamoriella. S výměnou bych problémy neměl. Pokud to bude chtít udělat, tak to udělá. Dobře ví, že tady hraju rád, ale on musí myslet na blaho celého týmu.“
A Ďáblové jsou zralí na to, aby se postupně začali zbavovat armády veteránů ve svých řadách a alespoň trochu zmírnili škody, které si svým jednáním v minulých letech sami přivodili. New Jersey vstoupí do nového roku jako druhý nejhorší tým Metropolitní divize se ztrátou devíti bodů na poslední postupovou pozici do play off.
Mužstvo se v průběhu Vánoc rozloučilo s trenérem Peterem DeBoerem a jeho místo na střídačce zaujali tři králové Adam Oates, Scott Stevens a Lamoriello, který asi ani sám pořádně neví, co to vlastně dělá.
Ale zpět k Jágrovi. Dvaačtyřicetiletý forvard loni nasbíral 67 bodů (24+43) a s luxusním náskok ovládl týmovou produktivitu. Letos už to taková sláva není – 37 utkání, 21 bodů (6+15) – nicméně stále je v kanadském bodování Devils na druhém místě za Adamem Henrique.
Jágrova smlouva odečítá s platového stropu 3,5 miliónu dollarů. V porovnání s dalšími hráči, o jejichž výměně se hojně spekuluje – Taylor Hall (6 miliónů), Chris Stewart (4,15 miliónů), TJ Oshie (4,175) – je pořád dostupnější volbou. Zvláště pro Chiarelliho, který má pod platovým stropem k dispozici necelý milión, takže musí postupovat velmi opatrně.
Kam nakonec Jágr zamíří, to se teprve ukáže. S tím, jak se bude blížit uzávěrka přestupů, bude podobných spekulací přibývat. Je však krajně nepravděpodobné, že letošní sezónu dokončí v New Jersey. Nemělo by to smysl ani pro něj, ani pro klub.

Foto: Icon Sportwire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -