- Reklama -

Zpátky doma. Barry Trotz se postaví proti Predátorům, které koučoval 17 let

- Reklama -

Když byl útočník útočník David Legwand, který strávil dlouhých 15 let v klubu Predátorů z Nashvillu, vyloučen ve svém prvním zápase v Bridgestone Arena coby hráč soupeřova týmu (konkrétně Ottawy) zamířil si to rovnou na trestnou lavici. Ale namísto toho, aby usedl do trestného kotce vyhrazeného pro hostující hráče, podvědomě ho to táhlo na druhou stranu (viz. Video).
„Tak to občas bývá, když se vrátíte do dobře známých končin. Instinkty převažují nad vším ostatním,“ řekl trenér Washingtonu Barry Trotz. Dvaapadesátiletý zavalitý chlapík si odbude svůj premiérový návrat dnes večer. A bude si muset dávat pozor, aby omyl nezamířil do šatny vyhrazené domácímu týmu.
V té totiž kraloval dlouhých 17 let. Přesněji od 5. srpna 1997, kdy byl jmenován prvním koučem v historii rodícího se klubu Predátorů, až do dubna minulého roku, kdy se s ním vedení amerického klubu rozloučilo.


Ale bez práce nezůstal dlouho. Už šest týdnů na to se stal lodivodem Washingtonu Capitals, který dnes večer povede do bitvy na ledě svého bývalého celku. „Kruh se uzavřel. Uvidím své dlouholeté přátele. Stanu na střídačce vyhrazené soupeřovu týmu. Určitě si nebudu nic dokazovat,“ řekl kanadský kouč.
„Asi s ním budou cloumat různé pocity. Po tom všem, co s tímto klubem dokázal,“ přidal svůj názor útočník Predátorů Mike Fisher.
Ale čeho se Trotz rozhodně obávat nemusí, to je špatné přijetí. Den poté, co se s ním vedení Nashvillu rozloučilo a on se chystal na rozlučkovou tiskovou konferenci, dostával mnoho děkovných zpráv a poselství od fanoušků, kteří mu chtěli sdělit své Sbohem co nejsrdečnějším způsobem.
„Nebyla to zrovna typická cesta autem,“ vzpomněl si Trotz na svojí pouť od svého domu do Bridgestone Areny, která byla lemována billboardy s poděkováním za jeho dlouholetou práci.
Rodák z Dauphinu pomohl nově vzniklému týmu zapustit kořeny na ne zrovna typickém hokejovém trhu. Predátory dovedl k 557 vítězným zápasům a sedmi účastem v play off.
„Měli jsme obrovské štěstí, že jsme kdysi požádali o spolupráci právě Barryho. Zanechal nesmazatelnou stopu na vývoji této organizace i našeho města. Měl na srdci blaho nejen našeho týmu, ale i celé zdejší hokejové komunity. Odvedl obrovský kus poctivé práce,“ ocenil svého bývalého kolegu generální manažer Nashvillu David Poile.
Všechny pohádky jednou končí, ale tato má šťastný konec. Rozchod mezi Predátory a Trotzem se ukázal výhodný pro obě strany. Nashville se pod vedením nového kouče Petera Lavioletta vyšvihl na samotné čelo NHL a po dvou letech bez play off má letos rázně nakročeno do vyřazovacích bojů.
I Washington se loni neprobil mezi postupovou osmičku, ale pod schopným vedením Barryho Trotze je na dobré cestě k návratu mezi elitu. „Můj čas se nachýlil. Jsme rád, že se David rozhodl tak, jak se rozhodl. Nashville potřeboval novou tvář ve svém čele, zatímco já zase novou výzvu. Začít znovu od píky,“ řekl Trotz.
„Na konečné rozhodnutí mělo vliv mnoho faktorů. Ale jsem moc rád za to, že se Barrymu vede dobře. Jeho jméno bude mít navždy své čestné místo v dějinách naší organizace,“ dodal Poile.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -