- Reklama -

Žraloci budou mít v nové sezóně kapitána

- Reklama -

Doba bezvládí v San Jose skončila. Novým kapitánem mužstva Sharks bude Joe Pavelski. „Samozřejmě je to obrovská pocta, jsem nadšený z takové příležitosti,“ řekl jednatřicetiletý Američan.
„Znamená to pro mě hodně, ale ve skutečnosti to na mě jako hráči nebo na mé hře nic nezmění. Znamená to dál pracovat, snažit se zlepšovat každým dnem a pak samozřejmě výkony. Rozhodně je to vzrušující,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V minulé sezóně byli Žraloci bez kapitána. Přišli o něj ve chvíli, kdy se poprvé od ročníku 2002-03 neprobojovali do play off. Nový trenér Pete DeBoer zřejmě chtěl toto bezvládí ukončit. Joe Pavelski se mu zdál dostatečně vhodným kandidátem v kabině veteránů, která čítá i dva bývalé kapitány.
„Je tu hodně vůdcovských kandidátů, ale tohle je jeho čas,“ řekl kouč. „Dorostl v lídra tohoto týmu. Je to klíčový hráč, má respekt každého v šatně, všech, se kterými jsem mluvil,“ vysvětlil své rozhodnutí.
Pavelski byl v uplynulé sezóně nejproduktivnějším hráčem San Jose Sharks, když nasbíral 70 bodů a nastřílel 37 gólů. Je čtvrtým nejlepším střelcem NHL od roku 2012 (dal v té době 125 branek). Všechny své góly i body si připisoval výhradně v dresu Sharks, který obléká od roku 2006. Draftován byl stejným klubem v roce 2003 až v sedmém kole. Za jiný klub v NHL zatím nehrál.

Áčko pro asistenty kapitána budou nosit Logan Couture a Joe Thornton. „Jsem za něj určitě šťastný,“ řekl Thornton pro klubový web. „Všichni víme, že je naším vůdcem, takže se nic nezmění. Nicméně teď je to oficiální, že je kapitánem. Je to pro něj skvělé a zaslouží si to.“
Thornton byl kapitánem Sharks čtyři sezóny, než mu bývalý trenér McLellan a generální manažer Doug Wilson céčko loni v srpnu sundali. Stalo se tak čtyři měsíce potom, kdy San Jose ztratilo vedení 3:0 v sérii s Los Angeles Kings. Králové loni nakonec došli až ke Stanley Cupu, když celkem tři série hráli na sedm zápasů.
„Samozřejmě něco takového neděláte sami,“ řekl Pavelski. „Je tu hodně chlapů se zkušenostmi, kteří to dělali dřív. Je třeba obnovit vysoká očekávání. Všichni v kabině věříme, že je to blízko. Základ je tady, hráči jsou tu taky, aby to dokázali. Teď jde o to dokončit práci.“
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -