- Reklama -

Zraněného Beauchemina má nahradit Eric Brewer

- Reklama -

Novou posilou defenzivy Anaheimu je od pátku zkušený obránce Eric Brewer. Pětatřicetiletého rodáka z Vernonu angažovalo vedení klubu narychlo jako náhradu za o rok mladšího zadáka Francoise Beauchemina, který si ve čtvrtečním utkání proti Calgary zlomil prst a vypadl na čtyři až šest týdnů ze sestavy Ducks. Anaheim umístil na listinu zraněných také beka Claytona Stonera (příušnice).
„Získali jsme důrazného obránce s bohatými zkušenostmi,“ komentoval příchod urostlého hokejisty (výška: 191 cm, váha: 101 kg) generální manažer kalifornského klubu Bob Murray. „Pevně věřím, že se nám bude hodit,“ dodal na adresu vítěze Světového poháru (2004).
Brewera draftovali v roce 1997 zástupci New Yorku Islanders z pátého místa, o tři roky později ho poslali spolu s Joshem Greenem do Edmontonu za českého zadáka Romana Hamrlíka. V kanadském klubu vydržel až do výluky NHL v ročníku 2004-05, po ní se stal jedním ze tří hokejistů (Jeff Woywitka, Doug Lynch) přenechaných Bluesmanům ze St. Louis za Chrise Prongera.
Do Tampy Bay přestoupil 18. února 2011. Brewer tehdy souhlasil se zrušením no-trade klauzule, aby se připojil k mužstvu, které mu nabídlo stoprocentní jistotu zápasů v play off. Lightning za zkušeného beka obětovali třetí volbu v draftu 2011 a práva na zadáka Brocka Beukebooma, kterého si vybrali v roce 2010 ve třetím kole.
V červnu 2011 podepsal Brewer s Lightning čtyřletý kontrakt za šestnáct milionů amerických dolarů. Letos si vydělá 3,75 mil. USD. Během působení v organizaci odehrál v základní části soutěže 246 utkání, ve kterých vstřelil deset branek a na 46 dalších přihrál. Na trestné lavici odseděl 180 trestných minut.
Debut v dresu nového zaměstnavatele si prožil v sobotním klání proti San Jose (4:6). Trojnásobný mistra světa (2003, 2004, 2007) a olympijský vítěz ze Salt Lake City v něm absolvoval 23 střídání, na ledě strávil 15 minut a sedm sekund. Připsal si dva hity, na branku soupeře vyslal dvě střely.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -