- Reklama -

Zranění Hörnqvist, Rust, Schultz i Daley odcestovali s Pittsburghem do Ottawy

- Reklama -

Pittsburgh začíná doplácet na náročnost zápasového kalendáře z posledních let. Minulý rok došel tenhle tým až do finále, letos hraje už třetí sérii play off. A na zdraví některých hráčů se to začíná podepisovat. Mužstvu v pondělí chyběl Patric Hörnqvist, v úvodu utkání vypadli také Justin Schulz a Bryan Rust. Už dávno postrádají Tučňáci Krise Letanga a Trevora Daleyho.
Hráči Pens samozřejmě ví, že se nemá cenu na cokoli vymlouvat. Běží play off a je třeba se zmáčknout. Hrát nadoraz. Nic jiného než navléknout výstroj a nechat na ledě sto procent, vám stejně nezbývá. „Věříme, že máme dost široký a dobrý tým,“ říká trenér Mike Sullivan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Víme, co je nutné udělat pro vítězství, bez ohledu na to, které hráče máme v sestavě. Tenhle tým má chemii. Tihle chlapi si zatím vedou extrémně dobře. Užívají si hru jeden pro druhého. Já osobně myslím, že hrají jeden za druhého extrémně tvrdě,“ zopakoval kouč.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Penguins se ve středu přesunou na led Canadien Tire Centera v Ottawě ke třetímu utkání série. Mužstvu se ve druhém utkání podařilo vypořádat s těsnou obranou Senators. Trenér Sullivan pochválil hráče za 29 střel, které dokázali vyslat na Craiga Andersona. Pořád je ale co zlepšovat, v Ottawě to Tučňáci budou mít ještě těžší než doma.
„Odrazili jsme se od toho, co se nám povedlo v prvním zápase,“ řekl Nick Bonino. „Přes tyhle chlapy se těžko proniká k jejich bráně. Mají pořád pět hráčů kolem Andersona. Myslím, že jsme odvedli dobrou práci v tom, jak jsme hráli hluboko, dařilo se nám je překonávat. Předpokládáme, že takhle se dávají góly. Je ale těžké proti nim skórovat. Musíme generovat víc ofenzivy jako minulou noc. Doufejme, že góly potom konečně přijdou.“

Hodilo by se mít zpátky v sestavě někoho ze zraněných. Hörnqvist, Rust i Schultz mají zranění v horní polovině těla, ani u jednoho by se ale nemělo jednat o vážný problém. Trevor Daley mezitím bruslí a také se připravuje na návrat do hry. Všichni čtyři odcestovali do Ottawy. U všech ale bude jejich stav posouzen až těsně před utkáním a podle něj padne rozhodnutí o případném nasazení do hry.
Penguins mají problém s přesilovkou. V posledních dvou zápasech nevyužili šest přesilových možností. Jevgenij Malkin z toho nicméně nedělá žádnou vědu. „Jsme v pohodě,“ věří nejproduktivnější hráč probíhajícího play off. „Nějaké góly dáme. Doufám, že Schultz už bude hrát. Pokud ne, líbí se mi Streit. Ten umí hrát na přesilovce.“
Hlavní je, že si mužstvo začíná víc věřit. „Hrají výborně v obranném pásmu. Někdy jsme ztráceli puky, nedařilo se nám nacházet cestu k bráně. Je to náročný hokej. Myslím, že teď jsme lepší, protože jsme poslední zápas vyhráli. Cítíme se mnohem lépe. Máme víc sebevědomí,“ věří ruský forvard.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -