- Reklama -

Zranění Varlamova a Berry poslalo do branky Avs mladého Pickarda

- Reklama -

Colorado Avalanche rozhodně nevkročilo do nové sezóny tak přesvědčivě jako loni. Z prvních pěti zápasů jen jeden vyhrálo, jednou získalo bod za porážku v samostatných nájezdech. Teď to vypadá, že se mohou problémy Avs ještě prohloubit. Tým totiž přišel v jeden den o dva brankáře.
Zranění Semjona Varlamova a Reto Berry vydláždily cestu k nečekanému debutu v NHL pro Calvina Pickarda (na snímku). Dvaadvacetiletý gólman dostal během dne pokyn, aby si sbalil věci a okamžitě přicestoval z Chicaga do Canadien Tire Centera v Ottawě a byl připraven jako náhradník.
Semjon Varlamov si totiž na ranním rozbruslení stěžoval na bolesti třísla. Klub ho okamžitě zařadil na listinu zraněných hráčů a povolal mladého náhradníka. Ten měl podle plánu pouze krýt záda Berrovi. Zranění švýcarského brankáře po necelých třech minutách hry však poslalo Pickarda proti všem očekáváním přímo do akce.
„Nebyla to pro něj ideální situace,“ řekl chápavě trenér Patrick Roy, jenž jako bývalý brankář dobře chápal psychiku mladého gólmana, který dorazil do dějiště utkání jen pár hodin před jeho začátkem.
„S naší hrou ale nemůžeme být vůbec spokojení. Měli jsme proti sobě třináct brejků. Když dovolíte tolik brejků při jednogólovém vedení, puk nejspíš skončí ve vaší síti. Nemůžete z toho vinit dvaadvacetiletého kluka. Příště musíte lépe zacházet se získaným vedením.“
Pickard nahradil Berru už po několika minutách hry. Jeho předchůdce se zranil po skrumáži v brankovišti a má prý potíže v oblasti krky nebo hlavy. Mladý brankář byl v jedné z nejhlasitějších arén současné NHL viditelně nervózní. Ottawská hala ke všemu zažívala letošní domácí debut. Senátoři hráli předešlá tři utkání venku.
Hosté z Colorada začali lépe a po první třetině vedli 3:1. Pak ale začali tahat za delší konec provazu domácí a čtyřmi brankami během dvou nadcházejících třetin zápas dokonale otočili. „Nebyl to výsledek, který jsme chtěli. Já sám bych rád vzal několik střel zpátky,“ přiznal Pickard. „Za chyby v téhle lize se platí, Senators hráli velmi dobře, aby urvali vítězství. Avs tak dobří nebyli.“
Drobným povzbuzením pro Colorado může být aspoň jejich lepší ofenzivní produkce. Po dvou porážkách, kdy se Avalanche nevzmohli na jediný vstřelený gól, dali Bostonu jeden a Torontu dvě branky. Ottawě nastříleli poprvé v sezóně tři.
„Tak už to někdy chodí. Trefujete tyčky… Když ale vedet 3:1, měli byste vedení udržet a odmakat celých šedesát minut,“ shrnul utkání autor druhé branky hostů John Mitchell.
Zranění Retta Berry:

Příští zápas v TV: Toronto – Detroit, pá/so 17. října, 1:35, Fanda. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -