- Reklama -

Zubrus je k mání, New Jersey ho umístilo na listinu nechráněných hráčů

- Reklama -

Útočník New Jersey Dainius Zubrus byl ve středu zapsán na listinu bezpodmínečně nechráněných hráčů (unconditional waivers). Pokud jí projde bez povšimnutí ostatních klubů National Hockey League, vyplatí ho Devils z posledního roku smlouvy. V příští sezóně si měl Zubrus vydělat 3,1 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zubrus přišel do New Jersey Zubrus 3. července 2007. Mužstvu z Newarku se tehdy upsal jako nechráněný volný hráč. Během osmi sezón odehrál za Devils 554 utkání v základní části NHL (87+137) a 41 v play off (4+9).
„Nikdy to není jednoduché, když k něčemu takovému dojde,“ konstatoval generální manažer Ďáblů Ray Shero. „Dainius tady strávil několik let a byl nám hodně užitečný. Je to dobrý kluk. Promluvili jsme si o tom a řekl, že to chápe. Není to ta nejlehčí část hokejového byznysu, ale jsou to rozhodnutí, které musíte občas udělat,“ vysvětlil.
Zámořskou kariéru odstartoval rodák z litevské Elektrenaje ve Philadelphii, jejíž zástupci ho draftovali v roce 1996 z 15. pozice. Působil také v Montrealu, Washingtonu a Buffalu. Po osmnácti sezónách má Zubrus na kontě 1243 utkání a 584 bodů (225+359). V 92 utkáních play off vstřelil 11 branek a na dalších 24 přihrál.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -