- Reklama -

Duel mladých hvězd se odkládá. Nebere mě to, prozradil Eichel

- Reklama -

Za normálních okolností by dnešní zápas mezi Edmontonem a Buffalem už minimálně týden plnil přední stránky sportovních listů. Protože však kvůli zranění Connora McDavida nedojde k předpokládanému souboji dvou nejvýše draftovaných mladíků, stalo se z něho jen „obyčejné“ utkání dvou mužstev ze spodních pater ligové tabulky. Nadnesete-li toto téma před Jackem Eichelem, odpoví vám, že pro něho by se nic nezměnilo, ani kdyby jeho konkurent mohl nastoupit.
„Nepřikládám našemu stálému srovnávání velký význam, proto o něm nemluvím,“ řekne ten, který při červnových výběrech přišel na řadu jako druhý. „A pokud můžu mluvit za Connora, jsem si jistý, že ani on se o věc nestará. Hrajeme každý ve svém městě za své kluby a staráme se především sami o sebe.“
Vycházející hokejová hvězda, která teprve před půldruhým měsícem oslavila 19. narozeniny, ostatně k představení svých předností nepotřebuje žádný etalon. S osmi brankami střelecky táhne Sabres, na dalších pět gólů přihrála.
„Věděl jsem, že na ledě bude v pohodě. Je šikovný, všechno zvládá ve vysokém tempu,“ tvrdí generální manažer Šavlí Tim Murray. „Otázkou bylo, jak si poradím se životem mimo led. Zvládne přechod z univerzity, kde hrál pouze o víkendech? Jak bude umět odpočívat, bude se správně stravovat? Máme v klubu experty na tyhle věci, ale devatenáctiletého kluka nemůžete donutit, aby vás poslouchal.“
Sabres dodali Eichelovi ještě jednoho lektora z řad spoluhráčů, když ho nastěhovali k Mattu Moulsonovi, americký reprezentant přesto přiznává, že někdy si připadá jak na kolotoči.
„Na ledě i mimo led se všechno odehrává strašně rychle, čas přímo letí. Je to bláznivé, už máme odehráno 25 zápasů a je prosinec. Přitom mi připadá, jako bychom teprve včera byli v kempu. Snažím se nasávat všechno, co se kolem mě děje, a užívat si první rok v lize,“ říká Eichel v rozhovoru pro Sportsnet.
Když Tim Murray v minulosti působil jako ředitel pro hráčské záležitosti v Anaheimu či asistent generálního manažera v Ottawě, hokejistů schopných naskočit do NHL hned v osmnácti moc k vidění nebylo. I v tomhle ohledu se poměry mění strašně rychle, jak dokládají Nathan MacKinnon, Aaron Ekblad či Eichel s McDavidem.
„Před lety potřebovali hráči více času, aby zesílili a nabrali rychlost. Jack už rychlost má a ani jeho fyzické parametry, síla a tempo nejsou problémem. Jediným problémem je nedostatek zkušeností, jinak vypadá, že do ligy patří,“ chválí svého svěřence šéf Šavlí.
„On i všichni tihle kluci sem víc než patří,“ dodává. „Naše liga mládne, nejlepší léta kariéry přicházejí u hráčů dřív. Už to není kolem třicítky.“
Do té má Eichel daleko. Od prvního vzájemného souboje s McDavidem ho dělí tři měsíce, pokud tedy budou na začátku března oba borci v pořádku. Jenže jak už bylo řečeno, útočník Buffala si i při něm bude všímat hlavně toho, jak může pomoci svému týmu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -