- Reklama -

Jágr na Světovém poháru? Věk je jen číslo, říká Ručinský

- Reklama -

Olympijský vítěz z Nagana Martin Ručinský byl tento týden oficiálně jmenován generálním manažerem české reprezentace pro Světový pohár, který se bude konat na přelomu září a října v Torontu.
„Má daleko nejblíž ke klukům, se kterými ještě do nedávna hrál. Snažil jsem se ho využít, aby tuto pozici vzal a udělal průlom v komunikační bariéře s hráči zejména ze zámoří,“ vysvětloval trenér národního týmu Josef Jandač.
Ručinského hlavní náplní práce bude inspekční cesta do zámoří, kde bude kontaktovat potenciální kandidáty na nominaci. Po ruce bude mít také svého asistenta Milana Hniličku a vedoucího skautingu Jiřího Fischera. Trojice bývalých úspěšných hokejistů se pokusí oslovit i Jaromíra Jágra.
„Jardu znám velice dobře. Vím, že oznámil, že končí v národním mužstvu, ale z mého pohledu, ať je to jak to je, věk je jen číslo. Myslím, že pořád má národnímu mužstvu co dát,“ prohlásil Ručinský.
Reportáž Petra Kadeřábka z Českého rozhlasu si poslechněte zde:

Česká „osmašedesátka“ má čas na rozmyšlenou do 1. června, kdy se mohou na soupisku doplnit poslední jména.
Světový pohár se uskuteční od 17. září do 1. října. Češi se ve skupině střetnou 17. září s Kanadou, 19. září s výběrem Evropy a 22. září s USA.

Titulní foto: Melanie Duchene/EQ Images/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -