- Reklama -

5 Čechů v jednom zápase. V zápase Coyotes a Ducks byla vidět už spíše rarita

- Reklama -

Pryč jsou ty doby, kdy Češi měli v NHL bohaté zastoupení. Proto musel český fanoušek zaplesat, když se podíval do zápisu utkání Ducks s Coyotes, do kterého zasáhlo hned pět Čechů.

V samotném začátku nastoupili pouze čtyři krajané. Na straně Ducks dvě nedávné posily kalifornského klubu obránce Andrej Šustr a útočník Dominik Simon. V brance Arizony od začátku chytal Karel Vejmelka a v útoku jste našli mladíka Jana Jeníka.

Jenže brankář Vejmelka vydržel v kleci jen necelých deset minut. Vaz mu srazily tři rychlé branky Ducks, tu třetí další výstavním „Michiganem“ mu vstřelil hračička Trevor Zegras. Vejmelku tak nahradil v brankovišti Yotes Josef Kořenář a stal se tak pátým hráčem české národnosti, který se v utkání ukázal.

Utkání lépe vyšlo Kačerům, kteří vyhráli jasně 5:0. Andrej Šustr si za necelých patnáct a půl minut na ledě připsal jednu asistenci při vysoké výhře svého mužstva. Byl to jeho první bod v 11. utkání po příchodu do Arizony. Tam dorazil z waiver listu, kam jej zapsala Tampa Bay. Útočník Dominik Simon odehrál 10 minut a 48 vteřin a dostal jeden dvouminutový trest.

- Reklama -

Na straně Coyotes si za necelých deset minut připsal Vejmelka šest úspěšných zákroků, Kořenář, který jej vystřídal, si do konce utkání připsal 26 úspěšných zákroků. Jan Jeník v útoku Arizony odehrál lehce přes deset minut a připsal si dva mínusové body.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -