- Reklama -

60 miliónů za osm let. Tarasenko dostal zaslouženou odměnu

- Reklama -

Desáté místo v kanadském bodování, šesté mezi střelci, osmé v hodnocení pobytu na ledě. Takové úspěchy se sluší ocenit, zvláště když se jedná o hokejistu, který se v lize pohybuje teprve třetí sezónu. A Bluesmani je také patřičně ohodnotili – Vladimiru Tarasenkovi, který jich dosáhl, nabídli osmiletou smlouvu za 60 miliónů dolarů.

„Jsem šťastný, že můžu být s vámi a nosit notu na své hrudi. Pojďme přivézt pohár do St. Louis,“ komentoval podpis smlouvy rodák z Jaroslavle.
S průměrným ročním příjmem 7,5 miliónu trumfnul 23letý mladík i dosud nejlépe honorované Paula Stastnyho (7 mil.) a Alexe Pietrangela (6,5 mil.). Tarasenkův příjem během osmi let však nebude rovnoměrný – začne na dvou 8miliónových sezónách, v dalších dvou si vydělá o milión méně a potom dojde ke dvěma zajímavým skokům, nahoru na devět a půl miliónu a prudce dolů na 5,5 miliónu. To se následně zopakuje ještě jednou.
„Nebudeme vyvíjet nějaké aktivity ve vztahu k ostatním hráčům, dokud se nedohodneme s ním,“ hlásil ještě před začátkem prázdnin generální manažer Bluesmanů Doug Armstrong. „Hodláme se postarat o všechny naše chráněné hráče, ale Vladimir je prioritou. Ví to on a ví to celý hokejový svět. Blues nebudou 1. července v situaci, že by nebyli schopni dorovnat jakoukoliv nabídku, kterou by dostal.“

Klub měl zájem o jednání už loni na podzim, ale u hráčova agenta Mikea Liuta neuspěl. Stejně marné byly i Armstrongovy snahy během roku.
„Bavili jsme se o záležitosti během přípravného kempu a on chtěl počkat. Nadhodil jsem to znovu uprostřed sezóny a on chtěl stále čekat až do léta,“ říká šéf Blues.
Ze setrvání jedné ze stěžejních postav kádru St. Louis mají radost i všichni spoluhráči.
„Je to mimořádně talentovaný hokejista,“ říká útočník Alexander Steen. „Pro soupeřovu obranu je smrtonosný, má cit pro hokej a na ledě působí velice vyspěle.“
„Měli jsme trochu tušení, jak dobrým hráčem je, ale letos se neuvěřitelně zvedl,“ přidává se obránce Kevin Shattenkirk. „Přitom má pořád ještě prostor k růstu, což je pro nás jedině dobře. Neskutečně si věří, to mu umožnilo postoupit na další úroveň.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -