- Reklama -

Jágr Neuvirtha nepřekonal, ale na Floridě jsou spokojeni

- Reklama -

Ze tří jeho střel na krajana Michala Neuvirtha se neujala ani jedna, spoluhráči nic nevytěžili ani z jeho přihrávek. V hodnocení pobytu na ledě skončil Jaromír Jágr stejně jako polovina kádru Panthers v záporu, přesto může být český veterán se svojí premiérou v novém dresu spokojen. Od osobních statistik je nutné odhlédnout, Florida hraje o play off a důležité jsou body. A ty vítězství 5:3 nad Buffalem přineslo.
Jágr strávil mezi mantinely sedmnáct minut, většinou po boku mladíků Aleksandera Barkova a Jonathana Huberdeaua. Jiné parťáky dostával jen při přesilovkách, v nichž odehrál skoro pět a půl minuty. Početní výhody byly také klíčem k výhře Panterů, ačkoliv ne ty, v nichž se český veterán angažoval.

Domácí, kteří ještě v polovině utkání prohrávali 0:2, zásluhou uzdraveného Brandona Pirriho při dvojnásobné přesilovce srovnali stav. Před přestávkou je poprvé dostal do vedení Nick Bjugstad, ale drama pokračovalo. Sabres v závěrečném dějství z pouhých čtyř pokusů dokázali jednou skórovat a střelecky mnohem aktivnější muži v červených dresech dokázali svůj tlak přetavit v další branku až šest  minut před sirénou. Definitivu stanovil při power play Šavlí Derek MacKenzie.
Michal Neuvirth si i přes čtyři inkasované góly vysloužil titul třetí hvězdy večera, dalších 42 kotoučů totiž kryl. Buffalo se celkově dostalo k pouhým čtrnácti střelám na bránu.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -