- Reklama -

Abecedou níž. Pánik jde z Tampy do Toronta

- Reklama -

Za Lightning odehrál v posledních dvou sezónách 75 zápasů. Jenže konkurence v týmu vzrostla a vedení klubu se rozhodlo Richarda Pánika poslat na farmu do Syracuse. Nejprve ho však muselo zapsat na listinu volných hráčů, kam pro něho s radostí sáhlo Toronto.
V Tampě předehnali slovenského olympionika další mladíci Jonathan Drouin a Vladislav Namestnikov, hodně o sobě dal v kempu vědět také Nikita Kučerov. U Maple Leafs by mohl dostat více prostoru, kanadský klub už v souvislosti s jeho příchodem poslal na farmu dva forvardy. 23letý hokejista draftovaný v roce 2009 ve druhém kole ale dobře ví, že nic nedostane zadarmo.
„Snažil jsem se v kempu ze sebe vydat to nejlepší, abych se dostal na soupisku, ale nepovedlo se. Je přede mnou nový začátek a já udělám všechno, aby se mi to v Torontu povedlo. Už se těším,“ říká rodák z Martina. „Bude pro mě velkou motivací hrát před zdejšími fanoušky a předvádět každý večer prvotřídní výkony. Vím, že budu pod velkým tlakem, protože tohle je Kanada a speciálně Toronto, ale já se pokusím soustředit na svoji hru. Prvním krokem je dostat se do sestavy, od toho se můžu odrazit.“
V minulé sezóně u Lightning zaznamenal Pánik 13 bodů v padesáti utkáních. O rok dříve při své premiéře v NHL nasbíral devět bodů z 25 startů. Letos se zúčastnil jak olympiády v Soči, tak světového šampionátu v běloruském Minsku.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -