- Reklama -

Administrativní problémy přibrzdily Faksu cestou na mistrovství světa

- Reklama -

Radek Faksa se letos probojoval do základní sestavy Dallasu a odehrál velmi solidní nováčkovskou sezónu. Po vyřazení texaského celku v druhém kole play off NHL proti St. Louis se ho vedení české hokejové reprezentace rozhodlo povolat na mistrovství světa do Ruska.
Jakmile Faksa prošel zdravotní prohlídkou, vydal se na cestu do Moskvy, kam měl dorazit v sobotu večer, ale jeho plány zhatily problémy s ruským vízem a do dějiště světového šampionátu doputoval až v neděli brzy ráno.


Přestože má Faksa za sebou šestadvacetihodinovou úmornou cestu, stále existuje možnost, že si svůj debut na seniorském mistrovství světa prožije už v dnešním odpoledním duelu České republiky s Dánskem. Bude záležet na domluvě dvaadvacetiletého útočníka s trenéry.

Cestu kolem Světa Radka Faksy sledoval reportér ČRo František Kuna


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -