- Reklama -

AHL oficiálně zrušila sezónu

- Reklama -

Rada guvernérů American Hockey League (AHL) v pondělí oficiálně odsouhlasila zrušení sezóny 2019/2020. Poprvé od roku 1936 tak nebude žádnému týmu udělen Calder Cup.
„Po dlouhém přezkoumávání situace dospěla AHL k názoru, že obnova a dokončení ročníku nejsou ve světle současných událostí možné,“ uvedl prezident ligy David Andrews. „Naše snaha nyní směřuje aktivně k přípravám na sezónu 2020/21.“


Ligová tabulka bude upravena podle procentuálního zisku bodů a hráčské statistiky se zafixují k 12. březnu, kdy byla soutěž přerušena. Tyto statistiky poslouží pro udílení cen za uplynulý ročník.
American Hockey League není první obětí restrikcí souvísejících s novým typem koronaviru. Už v polovině března byl zrušen zbytek sezóny ECHL, která je o stupeň níže pod AHL. Následně byly ukončeny i juniorské soutěže Canadian Hockey League (CHL) – WHL, OHL a QMJHL i turnaj o Memorial Cup.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -