- Reklama -

Aleš Hemský ukončil hráčskou kariéru

- Reklama -

Do hráčského důchodu odešel Aleš Hemský. Někdejší forvard Edmontonu, Ottawy, Dallasu a Montrealu potvrdil své rozhodnutí v rozhovoru s Miroslavem Horákem z deníku Sport.
36letý Čech pauzíroval vinou křehkého zdraví od sezóny 2017/18, kdy hájil barvy Habs. Nyní oznámil definitivní konec.

HOKEJOVÁ BOMBA: ROUŠKY NHL ZA PÁR KAČEK!

„Pořád to bylo takové jo a ne, až jsem pochopil, že se s koncem definitivně musím smířit. Nikde jsem to nevyhlašoval, nic nesvolával, to nikdy nebyl můj styl. Jen jsem uvnitř sám sebe věděl, co nastává,“ prozradil Hemský, že o konci kariéry měl jasno už loni v létě.
„Když jsem se tenkrát po Montrealu dostával z otřesu mozku, myslel jsem si po čase, že jsem v pohodě, trénoval jsem a chtěl se vrátit. Do NHL už asi ne, ale do Evropy mě to lákalo. Anebo úplně domů,“ uvedl pardubický odchovanec.
V sezoně 2017/18 stihl za Canadiens jen sedm zápasů. Montreal byl jeho čtvrtým zaměstnavatelem v nejslavnější hokejové lize světa. Zámořskou profesionální kariéru začínal v sezóně 2002/03 v Edmontonu, který ho draftoval před 19 lety v prvním kole ze 13. pozice.
Celkem sehrál Hemský v NHL 845 duelů, v nichž si připsal 572 bodů za 174 branek a 398 asistencí. V play off přidal ve 43 duelech sedm gólů a 14 přihrávek.
„Věřil jsem, že se do toho dostanu, ale postupem času jsem zjistil, že na tom moc dobře nejsem. Musel jsem vyhledat odbornou pomoc, pár lidí mě tady v Americe dávalo do kupy. Trvalo skoro dva roky, než jsem se z potíží vyhrabal. A když už jsem věřil, že se mi návrat vydaří, ozvala se kyčel. Doktoři tvrdili, že neodehraju víc než dvacet procent zápasů. Došlo mi, že to je konečná,“ doplnil dnes už bývalý hokejista, který nyní žije v Dallasu.
Jedné pocty se letos přesto dočkal. Kanadská televizní stanice TSN jej zařadila na začátku května do třetí formace historického týmu Edmontonu po bok Leona Draisaitla a Connora McDavida.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -