- Reklama -

Alexandr Ovečkin: Máme jediný cíl a jsme připraveni ho splnit

- Reklama -

Před začátkem série s Torontem se Alexandr Ovečkin plánuje oholit. Rád by si užil dlouhé play off, tvář je tedy nutné připravit. Po tréninku zůstal na ledě a nechal si od obránce Kevina Shattenkirka nabíjet na svoje oblíbené místo na levém kruhu, odkud piloval střelu bez přípravy. Pak si prohodili role a ruský kanonýr nahrával Shattenkirkovi. Teprve potom zamířili oba do šatny za ostatními.
„Čekali jsme na tenhle okamžik hodně dlouho,“ řekl moskevský rodák. Každý je natěšený a soustředěný.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Loni vypadli s Pittsburghem ve druhém kole. Nyní jsou podruhé za sebou vítězi Prezidentovy trofeje pro nejlepší tým základní části, znovu se budou pokoušet ukázat svou sílu v play off.
„Máme jediný cíl a myslím, že jsme připraveni,“ věří Ovečkin.
Stejně jako hodně jeho spoluhráčů schválně neřekl Stanley Cup. Omezil se na „jediný cíl“. Všichni ví, co má na mysli. Capitals zatím tuto trofej nikdy ve své historii nevyhráli. Pouze jednou se dostali do finále, bylo to v roce 1998. Od té doby nepřekročili v play off druhé kolo.
Hodiny téhle partě nepříjemně tikají. Shattenkirk, T.J. Oshie, Justin Williams, Karl Alzner a Daniel Winnik se stanou po sezóně nechráněnými volnými hráči. Jevgenij Kuzněcov, Alexandr Burakovsky a Dmitrij Orlov budou jednat o nových smlouvách jako chránění agenti. Sestava Caps se může hodně změnit. Proto vypadá tenhle rok jako ta nejlepší šance na Stanley Cup.
Jednatřicetiletý Alexandr Ovečkin tomu rozumí lépe než kdo jiný. Také už má nějaký věk. Je to jeho dvanáctá sezóna v NHL, na pohár taktéž marně čeká. V play off už zažil hodně zklamání. Jako kapitán přijal odpovědnost za neúspěchy, ačkoli si ne vždycky kritiku zasloužil. V 84 zápasech vyřazovací části nasbíral 82 bodů (41+41).

Vypadá to, že zrovna tihle Capitals mají nekomplexnější tým od Ovečkinova vstupu do NHL v roce 2005. Mají čtyři vyrovnané útočné řady. Jedenáct útočníků, kteří dali nejméně deset branek. Mají tak kvalitní obranu, že Kevin Shattenkirk, jeden z nejvíc ceněných obránců před uzávěrkou přestupů 2017, hraje ve Washingtonu až ve třetí obranné dvojici. K tomu mají v brance vynikajícího Bradena Holtbyho, vítěze Vezina Trophy z minulé sezóny.
„Z chyb v minulosti jsme se poučili,“ věří Ovečkin. „Tenhle rok utekl rychle. Probudili jsme se a 82 zápasů je pryč. Pro některé týmy už je po sezóně. My chceme pokračovat v tom, co jsme začali.“

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Pro ruského útočníka to byla jiná sezóna. Trenér Barry Trotz snížil jeho kanonýrovi čas na ledě z 20:19 v minulé sezóně na 18:22 letos. To je nejmíň v dosavadní Ovečkinově kariéře. Chtěl ho udržet čerstvého pro play off. Už před sezónou jej Trotz i majitel Ted Leonsis ujistili, že pro ně není důležité, jestli vyhraje cenu pro nejlepšího střelce.
Také proto to nebyla Ovečkinova nejpovedenější sezóna. Dal jen 33 branek, což je nejméně od sezóny 2010-11 (32). Na druhé straně 36 asistencí bylo nejvíc za posledních šest let. Na přelomu února a března nedal deset utkání v řadě gól. To všechno byla nutná oběť.
„Vypadá svěží, rychlý, vypadá jako Alex. Což je dobře,“ pochvaluje si Barry Trotz.
Cíl pro tuhle sezónu ve Washingtonu je jasný. Mise za jeho splněním právě začíná.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -