- Reklama -

Alexandr Ovečkin: Sezóna je pryč a my s tím musíme žít

- Reklama -

Když se hráči Washingtonu ve čtvrtek naposledy sešli, aby se rozloučili, než si každý vyrazí po svých, ta bolest byla pořád čerstvá. Dva dny po vyřazení od Pittsburghu v šestém zápase série druhého kola si spousta hokejistů musela uvědomit, že si až do října hokej nezahraje. Capitals měli po suverénně vyhrané základní části určitě větší ambice než postup do druhého kola.
„Samozřejmě tady nechcete stát a bavit se o tom, že vám skončila sezóna a takové ty věci,“ řekl Alexandr Ovečkin, pro kterého ale sezóna neskončila, neboť zamířil domů do Ruska na světový šampionát. Je to pro něj dobře známá situace. Startuje na dvanáctém mistrovství světa, z toho na desátém, kterého se zúčastňuje po předčasném vyřazení z play off.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jakkoli má Ovečkin atmosféru hokejového mistrovství světa rád, raději by v tuto chvíli bojoval s Capitals v play off NHL. „Samozřejmě se vám nechce končit. Jako teď. Raději bych tu zůstal a hrál zápas číslo sedm,“ komentoval prohru s Penguins 2-4 na zápasy.
Jenomže žádný zápas číslo sedm se nekonal. Hodně lidí věřilo, že právě letos mají Caps na to, aby prokletí zlomili a došli až ke Stanley Cupu. Byli nejlepším týmem základní části, Barry Trotz srovnal hvězdy, naučil je bránit. Zůstane ale jen další nepříjemný pocit z vyřazení.
„Tohle je největší bolest mé kariéry,“ řekl obránce Matt Niskanen. „Nevíte, kolik podobných příležitostí ještě dostanete a jaký budete mít tým. Věci se mění. Sestava se mění. Okolnosti se mění. Byl jsem v týmech, kde si lidi mysleli, že máte pořád šanci, ale pak to může dopadnout jako letos.“
Capitals stanovili nový klubový rekord s 56 výhrami v základní části, vyhráli Prezidentovu trofej, stále však nejsou schopni přenést svou výkonnost i do nadstavbové části. Určitě jim nepomohlo, že narazili zrovna na Pittsburgh, který se v závěru základní části ohromně rozjel.
„Je to o tom kulminovat ve správný čas. Asi jsme kulminovali ve špatný čas.“ mrzelo důrazného obránce Brookse Orpika.

Washington nepřekročil druhé kolo od roku 1998, kdy prohráli ve finále. Alexandr Ovečkin v tom ale nevidí velký rozdíl. „Je to stejně špatné, ať vypadnete v prvním, ve druhém nebo ve třetím kole. Cíl je vždycky Stanley Cup,“ řekl kapitán týmu.
V létě asi neproběhne v sestavě Caps moc změn. Všichni doufají, že další letošní výpadek poslouží hráčům jako motivace. „Podle tváří hráčů, lidí z klubu můžete říct, že loňský rok zabolel, ale tenhle rok bolel ještě víc,“ řekl kouč Barry Trotz. „Myslím, že máme partu hladových chlapů, kteří budou příští rok připraveni.“
Třeba Ovečkinovi bude v září už 31 let a začíná si uvědomovat, že leccos už bude jinak. „Myslím na to od léta, kdy začínáte trénovat. Teď jsem v dobré pohodě a po mistrovství světa si musím vzít pár měsíců volna, budu řešit, kdy a jak začít s tréninkem… A jak stárnete, musíte trénovat jinak, než když vám bylo 21 nebo 22 let. Každopádně sezóna NHL je pryč a my s tím musíme žít…“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -