- Reklama -

Američané Slovákům po osmifinále nepodají ruce. Nechtějí se nakazit

- Reklama -

Osmifinálové klání mezi celky USA a Slovenska bude bez ohledu na výsledek netradičně zakončeno.
Američané si se svými slovenskými protějšky z preventivních důvodů nepodají ruce. Bojí se nákazy norovirem, který v minulých dnech zjistili otci obránce Jamese Wisniewského.


Ve slovenské bráně se znovu objeví Ján Laco, který proti USA odchytal už zápas v základní skupině. Slovensko v něm prohrálo 1:2.


Vir se nejprve šířil mezi zaměstnanci olympijského areálu, poté napadl i první sportovce. Infekční nemoc postihla dva akrobatické lyžaře ze Švýcarska, kteří museli být umístěni do karantény.
Nákaza, jež se nejčastěji objeví po pozření kontaminované potraviny nebo vody, se projevuje zvracením, silnými průjmy a křečemi v břiše. Pacienti se cítí unavení a malátní, obvykle je trápí i horečka.



Na základě doporučení realizačního týmu si proto hokejisté USA místo tradičního podání pravice se soupeři pouze „tlapnou“ zaťatými pěstmi.
„Nikdo nechce, aby se nákaza rozšířila do celé šatny. Nevíte, kdo může být nakažený. Opatření je v mých očích správné,“ osvětlil médiím svůj postoj Wisniewski, jehož 62letý otec nyní s norovirem bojuje.
Krok podpořil i prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel. „Byla by to skutečná katastrofa, kdyby se virus dostal do některého z mančaftů,“ prohlásil nejvyšší muž světového hokeje.
Zápas předkola play-off, jehož vítěz se ve čtvrtfinále utká s českým výběrem, je na programu v úterý od 4.10 ráno středoevropského času. Přímým přenosem jej vysílá stanice ČT Sport.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -