- Reklama -

Ameriku povede vyhozený Predátor

- Reklama -

Peter Laviolette byl jmenován hlavním koučem hokejového tým USA pro mistrovství světa 2020.
55letý Američan, který dostal v lednu padáka od Predators, vedl lavičku Nashvillu od sezóny 2014/15. V NHL pak koučuje od roku 2001.
Fanda NHL


„Je skvělé mít Petera na této pozici,“ uvedl generální manažer americké reprezentace Chris Drury. „Přinese s sebou mezinárodní zkušenosti z hráčských i trenérských štací. Jeho vášeň pro hru a touha vyhrávat je v souladu s naším cílem přivést domů zlatou medaili.“
Laviolette má za sebou bohatou kariéru na mimoklubové úrovni, když vedl USA už na světovém šampionáru 2014 a působil jako asistent na Hrách v Soči. Mimo to vedl například i výběr Spojených států na olympiádě v roce 2006.
Toto bude jeho čtvrtá štace v roli hlavního trenéra na turnaji pořádaném IIHF.

Letošní mistrovství světa hostí ve dnech 8.-24. května Švýcarsko.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -