- Reklama -

Anaheim si pojistil německého obránce Holzera

- Reklama -

Dva roky v Anaheimu má za sebou devětadvacetiletý obránce Korbinian Holzer a pobyt v organizaci kalifornského celku si prodlouží o další dvě sezóny. Rodák z Mnichova podepsal s vedením Ducks dvouletou smlouvu v celkové výši 1,8 milionu dolarů.
„Korbinian je urostlý obránce (191 cm, 98 kg), který dokáže tak chodit do osobních soubojů velmi důrazně a přitom čistě,“ uvedl na adresu německého hokejisty generální manažer Anaheimu Bob Murray.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V posledním ročníku NHL odehrál Holzer za Kačery 32 utkání, ve kterých zaznamenal dvě branky a pět přihrávek. V play off absolvoval pět zápasů. Po sezóně mu vypršel roční kontrakt na 700 tisíc dolarů a na začátku července se mohl stát nechráněným volným hráčem, nakonec dal ale přednost jistotě.
„Je to kvalitní a charakterní hráč. Jsme rádi, že se v Anaheimu cítí dobře a že s námi zůstane i další dva roky,“ říká k podpisu nové smlouvy Murray. „Máme radost, že jsme se s ním domluvili na nové smlouvě,“ dodal.
Účastníka tří mistrovství světa (2010, 2011, 2016) a olympijských her ve Vancouveru (2010) přivedli do zámoří zástupci Toronto, kteří ho draftovali před jedenácti lety ve čtvrtém kole ze 111. pozice. V rozmezí let 2010-15 oblékl dres Maple Leafs 58 utkání, ve kterých zaznamenal 9 bodů (2+7). Během působení v Anaheimu připojil dalších 61 startů (2+8).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -