- Reklama -

Anketu o hráče týdne ovládli Rusové, vyhrál Dacjuk

- Reklama -

Dva ruští hokejisté obsadili nejvyšší příčky v hodnocení nejlepších hráčů uplynulého týdne v National Hockey League. Detroitského útočníka Pavla Dacjuka a brankáře Columbusu Sergeje Bobrovského doplňuje v tradiční anketě obránce Floridy Aaron Ekblad.
Šestatřicetiletý Dacjuk dokazuje, že se po problémech s třísly vrátil do výborné formy. Ruský forvard byl v minulém týdnu nejproduktivnějším hráčem soutěže, když nasbíral sedm bodů. Dacjuk třemi góly a čtyřmi asistencemi pomohl Red Wings ke třem výhrám ve čtyřech zápasech.
Nejlepší výkon převedl rodák ze Sverdlovska v neděli v Raleighu, kde Rudá křídla porazila Hurikány 3:1. Dacjuk v 17. minutě svým dvanáctým gólem v sezóně otevřel skóre a pak přihrál na dvě branky Tomáši Tatarovi. Druhý nejproduktivnější hráč Detroitu odehrál v letošním ročníku prozatím jen 17 utkání, ve kterých zaznamenal 22 bodů. Lépe si vede jen Henrik Zetterberg (28 utkání, 24 bodů).
2. prosinec, Detroit – Florida 3:4, Dacjuk (1+1)
4. prosinec, Detroit – Dallas 5:2, Dacjuk (1+1)
6. prosinec, Detroit – NY Rangers 3:2, Dacjuk (0+0)
7. prosinec, Carolina – Detroit 1:3, Dacjuk (1+2)
Šestadvacetiletý Bobrovskij vychytal Blue Jackets tři vítězství. Soupeři na něj vyslali celkem 114 střel a jen pět z nich prošlo za jeho záda. Rodáka z Novokuzněcka měl průměr 1,62 obdržené branky na zápas, procentuální úspěšnost zásahů 95,6. Nejvíc si zachytal ve čtvrtečním duelu na ledě Floridy, ve kterém si připsal 52 zákroků a stanovil tím nový klubový rekord v počtu chycených střel za zápas.
1. prosinec, Columbus – Florida 2:1, Bobrovskij (25/24)
4. prosinec, Florida – Columbus 3:4sn, Bobrovskij (55/52)
6. prosinec, Tampa Bay – Columbus 1:3, Bobrovskij (34/33)
Trojici nejlepších doplnil Aaron Ekblad. Osmnáctiletý Kanaďan byl v minulém týdnu nejproduktivnějším obráncem NHL. Rodák z Windsoru odehrál čtyři zápasy a zaznamenal v nich šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Příspěvky jedničky letošního draftu pomohly Panterům ke dvěma výhrám.
1. prosinec, Columbus – Florida 2:1, Ekblad (1+0)
2. prosinec, Detroit – Florida 3:4, Ekblad (1+0)
4. prosinec, Florida – Columbus 3:4sn, Ekblad (0+1)
6. prosinec, Florida – Buffalo 3:2, Ekblad (0+3)

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -