- Reklama -

Arcobello: Cesta kolem NHL za 42 dní

- Reklama -

Co mají společného Dennis O´Brien, Dave McLlwain a Mark Arcobello? Téměř nic, až na jednu maličkost: jako jediní si v NHL zahráli během jediné sezóny za čtyři týmy. Posledního z nich si po zastávkách v Edmontonu, Nashvillu a Pittsburghu vytáhli ze seznamu nechráněných hráčů Arizona Coyotes, aby zaplnili mezeru po Martinu Hanzalovi, který má příští týden podstoupit operaci zad a pro nějž tak sezona podle všeho skončila.
Je to docela skok: 198 centimetrů vysokou stálici Hanzala má nahradit drobný světoběžník, který měří 175 centimetrů. „Líbil se nám jeho cit pro hru a šikovnost. Určitě to není ten nejvyšší člověk na světě, ale líbil se nám jeho hokejový instinkt, takže jsme se rozhodli ho zkusit,“ podal vysvětlení generální manažer Don Maloney.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šestadvacetiletý rodák z Milfordu v americkém státě Connecticut v této sezóně vstřelil v 50 zápasech osm gólů a připsal si 15 bodů. Nejdéle vydržel v Edmontonu, kde dostal první šanci už před dvěma lety. Jenže 13. prosince minulého roku přišla výměna do Nashvillu, odtud po čtyřech zápasech putoval do Pittsburghu. Za Penguins sehrál deset utkání.
„Už si na to celkem zvykám,“ pravil s nadhledem Arcobello. „Když mě trejdovali poprvé, bylo to asi nejtěžší. Nikoho jsem ve svém novém týmu neznal, na Edmonton jsem si už zvykl. Ale teď už je to dobré. Myslím, že aspoň z hlediska zkušeností je to docela dobrá věc,“ dodal.
Ačkoli za Edmonton už Arcobello přes měsíc nehraje, se sedmi trefami je pořád pátým nejlepším střelcem mužstva. Přes ujištění, jak se dokázal se vším smířit a je v pohodě, mu z toho všeho jde nejspíš hlava kolem. Arizonská poušť znamená novou možnost, kde se usadit, i když jeho dva předchůdci ani po sezoně plné změn moc klidu nenašli.
Obránce Dennis O´Brien v ročníku 1977-78 hrál postupně za Minnesota North Stars, Colorado Rockies, Cleveland Barons a Boston, kde sice v dalších letech zůstal, ale pendloval mezi Bruins a jejich farmou. V sezoně 1991-92 ho napodobil útočník Dave McLlwain, jehož z Winnipegu poslali do New York Islanders, odtud do Buffala a pak ještě do Toronta. Tam zůstal ještě rok, potom se stěhoval do Ottawy.
Mark Arcobello je tedy teprve třetím hráčem v historii ligy, který prošel za jedinou sezonu čtyřmi mužstvy. Tuhle cestu kolem NHL navíc střihl za pouhých 42 dní. V Arizoně, jíž vedle Hanzala vypadl pro zranění taky další centr Joe Vitale, však přílet nevelkého centra vítají.

„Arcobello je rychlý, je šikovný a zvýší nám konkurenci ve středu útoku. Náš první centr Martin Hanzal má zdravotní problémy a v této sezoně možná už nenastoupí. Marcovy služby rozhodně uvítáme,“ uvedl manažer Maloney.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -