- Reklama -

Arizona to myslí vážně! K boji o úspěch bude mít po ruce Halla

- Reklama -

Fanshop týmuDlouho očekávaný trejd se konečně dopekl. Taylor Hall, jednička draftu 2010, podruhé v kariéře mění dres. Novým působištěm hvězdného levého křídla se stali Arizona Coyotes.
Společně s Hallem se z New Jersey stěhuje též Blake Speers. Ďáblové za ně inkasovali obránce Kevina Bahla, útočníky Nicka Merkleye a Nata Schnarra s první volbou draftu 2020 a podmíněnou třetí volbou draftu 2021.


V případě, že 28letý Kanaďan prodlouží s Kojoty smlouvu a ti zároveň vyhrají alespoň jednu sérii play-off, budou Devils v roce 2021 vybírat v prvním v kole. Pokud Arizona splní alespoň jednu z těchto podmínek, dostanou Ďáblové výběr ve 2. kole.
New Jersey si i nadále ponechává 50 procent z hráčova platu a celky si tak rozdělí rovným dílem cap hit ve výši šest miliónů dolarů.


Kdo jsou další tváře výměny?
19letý Bahl byl získán Kojoty ve druhém kole draftu 2018 a aktuálně působí v OHL.
22letý Merkley se dostal k vrcholovému hokeji na draftu 2015, kdy si jej Coyotes vybrali v prvním kole. Nyní již třetím rokem obléká dres Tusconu v AHL.
20letý Schnarr byl draftován v roce 2017 ve třetím kole a po angažmá v OHL se letos přesunul do American Hockey League.
22letý Speers si pootevřel vrátka do NHL v roce 2015, kdy jej Devils draftovali ve třetím kole. Poslední tři ročníky farmařil v AHL. Na svém kontě má již tři zápasy za první tým.


„Taylor Hall je jedním z elitních talentů v dnešním hokeji: vítěz Hart Trophy, špičkový hráč a jeden z nejlepších útočníků v NHL,“ okomentoval obchod generální manažer Yotes John Chayka. „Z Taylorova příchodu jsme nadšeni. Budeme dál pokračovat v naší misi, abychom do Arizony přinesli Stanley Cup.“
Hall ve čtyřech sezonách u Devils odehrál 211 utkání a připsal si 208 bodů (76+132). Po sezoně 2017-2018 převzal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže.
Podle informací Darrena Dregera ze stanice TSN se stane Hall po sezóně s největší pravděpodobností volným hráčem, případné nabídky Coyotes si však má v plánu vyslechnout.
Pro Halla se jedná o třetí působiště v lize. V červnu 2016 ho Oilers vytrejdovali do New Jersey výměnou za obránce Adama Larssona.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -