- Reklama -

Australský hattrick v NHL? Ano!

- Reklama -

Sedmadvacetiletý Nathan Walker, útočník St. Louis, zažil včera večer, na jaký se nezapomíná. V předchozích 25 utkáních, které ve slavné lize tento Australan odehrál, nastřílel celkem tři branky. Včera svůj střelecký účet zdvojnásobil, když ve své letošní premiéře mezi elitou nasázel hattrick!

Rodák z welšského Cardiffu, jenž kdysi prošel vítkovickou juniorkou i áčkem, otevřel skóre duelu proti Detroitu v čase 6:17. O deset a půl minuty později pak zvyšoval na 2:0. A Hattrick dovršil v čase 49:27, kdy upravoval skóre na průběžných 4:1. Blues nakonec zvítězili 6:2.

Pouhých 173 centimetrů vysoké křídlo působí v organizaci ze St. Louis od července 2019. V loňské sezóně nastoupil do osmi duelů a vstřelil jednu branku. Letos mu na tři trefy stačil jediný zápas. Hlasitě si tak řekl o další příležitost.

„Je to úžasné. Skvělý pocit. Hlavně jsem rád, že jsme vyhráli a získali dva body,“ říkal po utkání šťastný střelec, který první dvě trefy vstřelil zápěstím a tu třetí po parádní teči Krugovy střely od modré. „Každý zápas v NHL stojí za to. Celý život žijeme hokejem, hodně jsme tomuto snu s rodinou obětovali. Vidět létat čepice na led byl úžasný pocit. Je hezké, když se něco takového stane,“ dodal.

- Reklama -

Včera to nebylo poprvé, co se Walker zapsal do historie NHL. Tam vstoupil už dříve, kdy jako první Australan nastoupil do zápasu základní části. Při cestě Capitals za Stanley Cupem v roce 2018 nastoupil do jednoho zápasu play-off, rovněž jako první Australan. A hned v tomto duelu zaznamenal asistenci, pochopitelně první australský bod v play-off. Teď přišel na řadu i první „klokaní“ hattrick.

O Stanley Cupu už byla řeč. Walker (na snímku v dresu Washingtonu, který jej draftoval) byl členem týmu Washingtonu, jenž v roce 2018 došel až na vrchol. Užil si své chvíle s pohárem, ačkoli nesplňoval podmínku k tomu, aby jeho jméno bylo na slavné trofeji vyryto (nenastoupil ve finálové sérii a v základní části neodehrál požadovaný počet zápasů).

Co nám ještě v letošní sezóně tento energický útočník předvede? Závěrem jen dodejme, že před svým povoláním do prvního týmu měl na farmě ve Springfieldu po 19 duelech 17 bodů (6+11).

Hattrick Nathana Walkera

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -